Παραπολιτικά

Βρήκανε τον «δάσκαλό» τους

Αν καταλάβαμε καλά -που καταλάβαμε- ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας κ. Πολύζος δικαιολόγησε χθες τις νόμιμες δεκαπενθήμερες άδειες που λαμβάνουν οι δασκάλες στο Τρίκερι, με αποτέλεσμα να «λουκετάρει» το σχολείο.
Αναμφίβολα οι άδειες είναι νόμιμες, αλλά αναμφίβολα κάποιος επιβάλλεται να τις ελέγχει. Και τον έλεγχο ο Νόμος τον επιβάλλει. Εκτός και εάν ο Νόμος εφαρμόζεται αλα καρτ από την Πρωτοβάθμια και τον διευθυντή της που έχει την αποκλειστική ευθύνη.
Όταν ένας άνθρωπος λαμβάνει 15 μέρες άδεια και μάλιστα ακριβώς μετά τις γιορτές, δηλαδή μετά από πολυήμερες διακοπές, κάτι πολύ σοβαρό του συμβαίνει, μιας και η πιο βαριά ίωση κάνει τον «κύκλο» της σε μια εβδομάδα. Βλέπουν στην Πρωτοβάθμια πως αρρωσταίνουν οι δασκάλες και δεν αναρωτιούνται ποιου είδους σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό δυναμικό τους. Εάν δεν πρόκειται για «κάλυψη» της στάσης τους από συμπόνια για την καθημερινή μετακίνηση στο Τρίκερι, πρόκειται για καθαρή αναλγησία και αδιαφορία απέναντι σε σοβαρά ανθρώπινα προβλήματα.
Ότι από τα δυο και αν συμβαίνει γεγονός είναι ότι οι δυο δασκάλες που ανέλαβαν την εκπαίδευση των λιλιπούτειων μαθητών στο Τρίκερι και η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας βρήκανε τον δικό τους «δάσκαλο».
Επειδή ως γνωστόν στο Τρίκερι δεν ζουν οι άνθρωποι στα δέντρα και δεν τρώνε μπανάνες, οι δικαιολογίες σταμάτησαν να γίνονται ανεκτές. Επειδή ουδόλως ενδιαφέρονται για συντεχνιακές συγκαλύψεις και επειδή βλέπουν ότι τα παιδάκια τους βρίσκονται σε μαθησιακό επίπεδο τύπου Λόλα να ένα μήλο, οι κάτοικοι αποφάσισαν να κινηθούν δυναμικά. Και καλώς έπραξαν

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το