Παραπολιτικά

Βρήκαν παιχνίδι την υγεία

Περιφέρεια και Δήμος δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης που ζει και αναπνέει περικυκλωμένη από βαριές βιομηχανίες που πασχίζουν να πείσουν ότι εκπέμπουν λιβάνι και όχι ρύπους, συνεπικουρούμενες από την «πρόθυμη» Περιφέρεια και τον παραδομένο Δήμο.
Η απάντηση μιας πόλης που δεν θέλει να αναπτύξει εργοστάσιο παραγωγής επεξεργασίας σκουπιδιών για πώληση και καύση – καθώς και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως για την επιβίωση της μονάδας θα εισάγουμε σκουπίδι από άλλες πόλεις και χώρες – έχει δοθεί με κάθε τρόπο από τους πολίτες.
Ο Δήμος Βόλου διόλου τυχαίο που στο σκουπίδι είδε τις προοπτικές ανάπτυξης στο επιχειρείν της πόλης. Καμία έκπληξη. Ο περιφερειάρχης που γνωρίζει ότι η εκλογική μάχη θα παιχτεί και στα σημαντικά ζητήματα της διασφάλισης της υγείας των κατοίκων θέλει να αποφύγει να συζητήσει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και να λάβει πολιτική θέση.
Όσο και να προσπαθεί, δεν θα μπορέσει να κρυφτεί ο Κ. Αγοραστός παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο. Εκτός πια αν την ώρα που ως πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών διεκδικεί καθημερινά όλο και περισσότερες αρμοδιότητες για τις Περιφέρειες παραιτηθεί οικειοθελώς και από αυτές που έχουν. Και μια από τις αρμοδιότητες που έχουν, είναι η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τις οποίες την τελική έγκριση έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως στην περίπτωση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων. Το ίδιο ισχύει και για το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Η Περιφέρεια πριν γνωμοδοτήσει, οφείλει στο πλαίσιο της διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος, να στείλει τη Μελέτη για γνωμοδότηση. Και ο Γ. Μουλάς μια τόσο σοβαρή μελέτη δεν μπορεί να τη βάλει στο συρτάρι. Ότι και να κάνει θα το πιει κι αυτός το πικρό ποτήρι. Περιφέρεια και Δήμος θα καταλάβουν ότι με την υγεία των Βολιωτών δεν μπορούν να παίζουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το