Κόσμος

Βρήκαν χαμένο διαστημόπλοιο 11 χρόνια μετά;

diastimoploio
Η βρετανική διαστημική υπηρεσία ετοιμάζει για την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου με θέμα το ευρωπαϊκό όχημα Beagle 2 που είχε σταλεί στον πλανήτη Αρη το 2003 και τα ίχνη του είχαν χαθεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αποστολής, το βρετανικού σχεδιασμού Beagle 2 έπρεπε να φτάσει στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη τα Χριστούγεννα του 2003. Εκεί, το διαμέτρου 1 μ. σκάφος θα πραγματοποιούσε έρευνες του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του κλίματος, ενώ θα αναζητούσε και στοιχεία για ύπαρξη ζωής σήμερα ή στο παρελθόν του Αρη.

Μετά την επιτυχή αποκόλλησή του από το διαστημόπλοιο με το οποίο έφτασε ως εκεί, το Mars Express της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, στις 19 Δεκεμβρίου, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία επιβεβαίωσης ότι το Beagle 2 ολοκλήρωσε την κάθοδό του με επιτυχία. Σαν αποτέλεσμα, οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι συνετρίβη στην επιφάνεια του Αρη.

Οπως αναφέρουν εξειδικευμένα ξένα site, οι επιστήμονες που θα συμμετέχουν στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής στο Λονδίνο, που θα κρατήσει τουλάχιστον τρεις ώρες, δείχνει ότι μάλλον έφτασε στο τέλος της η 11ετής αναζήτηση του οχήματος ή τουλάχιστον των συντριμιών του.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το