Κόσμος

Βρέθηκε σούπερ βακτήριο στα ολυμπιακά ύδατα του Ρίο

ρίο θάλασσα

Σούπερ βακτήρια που συνήθως συναντώνται στα νοσοκομεία και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά απέναντι στα φάρμακα, εντοπίστηκαν στα νερά του κόλπου Γκουαναμπάρα, όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας και του windsurfing κατά τους Αγώνες του 2016.Αν και το ιντιτούτο Οσβάλντο Κρουζ της Βραζιλίας, το οποίο συνέλεξε το δείγμα από τον κόλπο του Ρίο, ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό μόλυνσης, προειδοποιεί για πιθανό κίνδυνο, καθώς το σούπερ βακτήριο KPC παράγει ένα ένζυμο που τον κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικό σε κάθε είδους αντιβιοτική θεραπεία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του ινστιτούτου, για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο βακτήριο χρειάζεται ισχυρά αντιβιοτικά που είναι ιδιαίτερα τοξικά και σπανίως χρησιμοποιούνται.

Με το 70% των απόβλητων μιας πόλης 12.000.000 κατοίκων να καταλήγει στα ποτάμια και τον κόλπα Γκουαναμπάρα, όπως είναι επόμενο, το εύρημα έχει προκαλέσει ανησυχία στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι διοργανωτές, από την πλευρά τους, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα πρωτού ενημερωθούν αναλυτικά. Το μόνο που είπε ο εκπρόσωπος του «Ρίο 2016», είναι πως το 80% των λυμάτων απομακρύνονται καθημερινά με βιολογικό καθαρισμό.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το