Κόσμος

Βρέθηκε νεκρός ο 21χρονος ομογενής που αγνοούνταν στη πολυκατοικία στο Μαϊάμι

Νεκρός βρέθηκε σύμφωνα με το NBC ο Ελληνας ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, 21 ετών που αγνοούνταν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.
Σύμφωνα με το NBC oι αρχές επιβεβαίωσαν ότι 21χρονος Ελληνοαμερικανός είναι νεκρός.

«Ο γιος μου ήταν το πιο δυνατό άτομο που γνώριζα και για μένα ήταν τα πάντα. Είχαμε τόσα σχέδια για το μέλλον του», ανέφερε η μητέρα του Τίνα Γιαννιτσοπούλου μιλώντας στο NBC News λίγο αφότου οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν νεκρό το γιο της.
Η ίδια και άλλα μέλη της οικογένειας περίμεναν επί μέρες κοντά στο σημείο όπου κατέρρευσε η πολυκατοικία στο Μαϊάμι για να μάθουν για την τύχη του δικού τους ανθρώπου.

H 12όροφη πολυκατοικία, ή καλύτερα τμήμα αυτής, των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε ξαφνικά πριν από μια εβδομάδα, σαν χάρτινος πύργος, μέσα στη νύχτα. Οι περισσότεροι ένοικοι βρίσκονταν στα διαμερίσματά τους εκείνη την ώρα.
Οι νεκροί ξεπερνούν τους 18 ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη στα συντρίμμια της πολυκατοίκίας, ενώ η ελπίδα πως θα βρεθούν επιζήσαντες αργοσβήνει κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ. Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το