Κόσμος

Βρετανός υπουργός προτείνει στους πολίτες να «πνίξουν» τον πόνο του 2020, με σαμπάνια αξίας 188 ευρώ

Υπουργός των Τόρις στη Βρετανία, συστήνει στους πολίτες να πνίξουν τις λύπες του 2020 σε ένα μπουκάλι ακριβής σαμπάνιας.
Ο υπουργός για την Kατοικία, Κρίστοφερ Πίτσερ και το άρθρο γνώμης του για τη νέα χρονιά «άφρισαν» την κοινή γνώμη της Βρετανίας, την ώρα που η χώρα εισέρχεται σε νέο, τρίτο lockdown για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Πίτσερ θεώρησε φρόνιμο να δημοσιεύσει άρθρο στο οποίο προτείνει στους Βρετανούς να πνίξουν τη θλίψη του 2020 σε ένα καλό και ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας. Μια σαμπάνια που σύμφωνα με τον Independent κοστίζει 170 βρετανικές λίρες, ήτοι 188 ευρώ.

Μια πρόποση στο μέλλον με… ακριβή σαμπάνια
«Πρέπει να κάνουμε μια πρόποση στο μέλλον… και οι προπόσεις πρέπει να γίνονται με σαμπάνια. Στην χώρα των αφρωδών οίνων, τουλάχιστον κατά την άποψή μου, η Krug είναι ο βασιλιάς» γράφει ο υπουργός, που περιγράφει με θέρμη την ιστορία της εκλεκτής σαμπάνιας που μετρά πλέον έξι γενιές από το 1843.

Ο Πίντσερ συνεχίζει παρουσιάζοντας τη σαμπάνια σαν έμπειρος σομελιέ, μιλώντας για την οξύτητα εσπεριδοειδών και τις διαδρομές της γλώσσας που συνεχίζουν με ελαφριές, ισορροπημένες γεύσεις ξηρών καρπών. Όπως διαβάζουμε, ο υπουργός γράφει συχνά για το συντηρητικό περιοδικό πολιτισμού The Critic, ενώ πληροφορίες θέλουν να αμείβεται με 200 λίρες τη δημοσίευση.

Η σαμπάνια «εναλλακτικό εμβόλιο», κατά τον υπουργό
Για τον Βρετανό υπουργό, αυτή είναι η ιδανική σαμπάνια προκειμένου να εξυψωθεί το πνεύμα σε ένα σκοτεινό χειμωνιάτικο απόγευμα. «Οπότε αν έχετε την ευκαιρία ή τα μέσα, αγοράστε ένα μπουκάλι, αυτές οι μπουρμπουλήθρες θα φωτίσουν την οικογενειακή φούσκα σας και θα προσφέρουν ένα εναλλακτικό εμβόλιο ώσπου το πραγματικό να μπορέσει να φέρει πιο μόνιμο εμβολιασμό ενάντια στη θύμηση της περασμένης χρονιάς».

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού για «εναλλακτικό εμβόλιο» προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο σκιώδης υπουργός των Εργατικών Μάικ Έιμσμπουρι, χαρακτήρισε τον υπουργό «εκτός πραγματικότητας και αδιανόητα αλαζόνα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Εργατικών, την ώρα που οι κάτοχοι στεγαστικών δανείων έχουν χάσει τον ύπνο τους για τον τρόπο που θα βρουν χιλιάδες λίρες ώστε να μην χάσουν τα διαμερίσματά τους, ο αρμόδιος υπουργός «συστήνει να αγοράσουν μπουκάλια σαμπάνιας αξίας 170 λιρών».
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το