Κόσμος

Βρετανός καταδικάστηκε γιατί απείλησε με βιασμό μια βουλευτή μέσω Twitter

twitter

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ένας 33χρονος στη Βρετανία, ο οποίος προσέβαλε και απείλησε με βιασμό την βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Στέλα Κρίσι, μέσω του Twitter.
Ο Πίτερ Ναν, 33 ετών, έστειλε μηνύματα μέσω του Twitter στα οποία απειλούσε με βιασμό τη βουλευτή των Εργατικών, ενώ την χαρακτήρισε «κακιά μάγισσα», όπως δήλωσε ένας λονδρέζος δικαστής.
Ο Ναν ανέβασε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα αυτά αφού η Κρίσι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την φεμινίστρια Κάρολαϊν Κριάντο-Πέρες η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για να απεικονίζεται το πορτρέτο της βρετανίδας συγγραφέα Τζέιν Όστιν στο νέο νόμισμα των 10 λιρών.
Η Κριάντο-Πέρες έχει επίσης δεχθεί απειλές μέσω Twitter και δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο σε οκτώ και δώδεκα εβδομάδες φυλάκιση αντίστοιχα για την υπόθεση αυτή.
Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Twitter με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να έχουν υπογράψει μια διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν από τον ιστότοπο να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά παρενόχλησης.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το