Κόσμος

Βρετανοί ακτιβιστές για το κλίμα σκαρφάλωσαν σε γέφυρα και προκάλεσαν ουρές πέντε ωρών!

Κυκλοφοριακό χάος στον αυτοκινητόδρομο M25 στη Βρετανία προκάλεσαν ακτιβιστές για το κλίμα, αφήνοντας χιλιάδες οδηγούς κολλημένους για πέντε ώρες.
«Πιθανώς θα με μισήσετε που το κάνω αυτό» είπε η 24χρονη Λουίζ Χάρις που με δάκρυα στα μάτια, ήταν μία από τους ακτιβιστές που σκαρφάλωσαν σε πινακίδες, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου και σε πρωινή ώρα αιχμής, παρά τη δικαστική απόφαση που τους απαγόρευε να διαταράξουν τη λειτουργία του.

Στα σημεία που βρίσκονταν οι ακτιβιστές υπήρχαν ουρές χιλιομέτρων στο Σάρεϊ, το Χέρτφορντσαϊρ, στο ανατολικό Λονδίνο και στο Έσσεξ.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε 15 συλλήψεις, αν και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οργή από τους επιβάτες

Πολλοί επιβάτες αυτοκινήτων εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα σε μία ημέρα που υπήρχε πρόβλημα στις σιδηροδρομικές γραμμές αλλά και στους δρόμους, καθώς οι εταιρείες τρένων, λόγω έλλειψης οδηγών, λειτουργούν με μείωση των υπηρεσιών, ακόμη και μετά τη ματαίωση των απεργιών.

«Γεια σας, το όνομά μου είναι Λουίζ, είμαι 24 ετών και είμαι εδώ… Είμαι εδώ επειδή δεν έχω μέλλον. Και πιθανώς θα με μισήσετε που το κάνω αυτό κι έχετε το δικαίωμα να με μισήσετε. Αλλά εύχομαι ότι θα κατευθύνεται την οργή και το μίσος σας στην κυβέρνησή μας. Προδίδουν νεαρούς ανθρώπους σαν κι εμένα» είπε στο βίντεο.

«Δεν θα ήμουν εδώ εάν έκαναν το καθήκον τους στους πολίτες μας. Είμαι μέρος του σχηματισμού Just Stop Oil που ζητά να μπει ένα τέλος σε όλες τις νέες άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό που ζητάμε είναι αυτό που όλοι οι επιστήμονες ζητούν, τα Ηνωμένα Έθνη, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι στόχος της διαμαρτυρίας είναι ένα βιώσιμο μέλλον.

Το «μπλόκο» των ακτιβιστών έγινε παρά τη μεγάλη επιχείρηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας για τη ματαίωση των σχεδίων της ομάδας. Χθες το βράδυ συνελήφθησαν πολλοί διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Ρότζερ Χάλαμ. Παράλληλα, η National Highways προχώρησε σε δικαστική διαδικασία για να μπει τέλος στις διαμαρτυρίες στον πλέον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της Βρετανίας. Ωστόσο οι ακτιβιστές επανήλθαν σήμερα το πρωί, προς μεγάλη οργή των απογοητευμένων οδηγών.
Οι περισσότεροι διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία σε περίπου μία ώρα. Ωστόσο χρειάστηκε πολύ παραπάνω ώρες για να σταματήσει ο αποκλεισμός του αυτοκινητοδρόμου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το