Κόσμος

Βρετανία: Προβάδισμα των Συντηρητικών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των Εργατικών

Κάμερον

Προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών καταγράφει το κόμμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε αργά την Κυριακή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία ComRes για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV και της εφημερίδας Daily Mail, δίνοντας στους Συντηρητικούς το μεγαλύτερο προβάδισμα που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου, η δημοσκόπηση εμφανίζει τους Συντηρητικούς να λαμβάνουν το 36% στην πρόθεση της ψήφου, τους Εργατικούς το 32%, του Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς το 9%, το αντιευρωπαϊκό UKIP το 12% και τους Πράσινους το 5%.

«Παρόλο που πιθανόν θα είναι μια στενή εκλογική μάχη με τους Εργατικούς και τους Συντηρητικούς να είναι πολύ κοντά, οι μακροπρόθεσμες τάσεις δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί έχουν αρχίσει να ενισχύουν τη θέση τους», δήλωσε ο Τομ Μλουντζίνσκι, επικεφαλής των πολιτικών δημοσκοπήσεων της ComRes.

Νωρίτερα την Κυριακή, άλλη δημοσκόπηση έδειχνε τους Εργατικούς να κατέχουν προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Συντηρητικών, κάτι που υπογραμμίζει το ευμετάβλητο των στοιχείων αυτών.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το