Κόσμος

Βρετανία: Πρόστιμο 10.800 ευρώ σε φοιτητή που έκανε πάρτι

Πρόστιμο ύψους 10.800 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας 19χρονος Βρετανός, ο οποίος έκανε πάρτι με 50 άτομα στο σπίτι του στο Νότιγχαμ παρά την απαγόρευση που υπάρχει στη Μεγάλη Βρετανία για συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων εξαιτίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», η αστυνομία του Νότιγχαμ έφτασε στο σπίτι του 19χρονου φοιτητή έπειτα από καταγγελία των γειτόνων το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου, όπου ήταν μαζεμένα περίπου 50 άτομα. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, του πρότειναν να σταματήσει άμεσα το πάρτι, προκειμένου να γλιτώσει το πρόστιμο, ωστόσο ο 19χρονος αρνήθηκε.

Αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 λιρών (ήτοι περίπου 10.800 ευρώ) ο φοιτητής απολογήθηκε, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα πληρώσει το πρόστιμο ή αν θα ασκήσει έφεση. «Υποτίθεται ότι ήταν μια μικρή συγκέντρωση φίλων, όμως το πράγμα ξέφυγε», υποστήριξε ένας φοιτητής που μένει στο ίδιο κτίριο.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε λίγες ημέρες μετά τον νέο κανονισμό στη Μεγάλη Βρετανία που απαγορεύει να συγκεντρώνονται σε σπίτια περισσότερα από έξι άτομα. Μάλιστα, σε συγκεντρώσεις άνω των 30 ατόμων επιβάλλεται πλέον πρόστιμο 10.000 λιρών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το