Κόσμος

Βρετανία: Καθυστερήσεις αναβάλλουν την κατάργηση του ορίου των 100 ml σε πολλά αεροδρόμια

Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας πρόκειται να χάσουν την προθεσμία για την εγκατάσταση νέων προηγμένων σαρωτών ασφαλείας που θα θέσουν τέρμα στο όριο των 100 ml για τα υγρά σύμφωνα με το ΒΒC. Ο λόγος; Οι ειδικοί προηγμένοι σαρωτές δεν είναι έτοιμοι και πολλά αεροδρόμια δεν θα προλάβουν να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας έως την 1η Ιουνίου 2024, όριο που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε αυτά, το Heathrow, το Gatwick και το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

“[Οι σαρωτές] είναι πολύ βαριοί. Μερικές φορές τα δάπεδα στον πραγματικό τερματικό σταθμό πρέπει να ενισχυθούν. Το κόστος είναι πραγματικά υψηλό για τους συγκεκριμένους σαρωτές – πρόκειται για την τελευταία τεχνολογία”, δήλωσε η σχολιάστρια αεροπορίας Sally Gethin.

Σύγχυση στα αεροδρόμια;
Οι κανόνες που απαιτούν τα υγρά αντικείμενα να περνούν από τον έλεγχο σε δοχεία των 100 ml ή λιγότερο και να τοποθετούνται σε διαφανή πλαστική σακούλα θεσπίστηκαν το 2006 μετά την αποτροπή βομβιστικής επίθεσης σε υπερατλαντική πτήση. Οι νέοι σαρωτές χρησιμοποιούν την τεχνολογία αξονικής τομογραφίας ακτίνων Χ για την παροχή τρισδιάστατων εικόνων. Αυτό σημαίνει ότι δύο λίτρα υγρού μπορούν πια να περάσουν. Οι φορητοί υπολογιστές μπορούν επίσης να παραμείνουν μέσα στις τσάντες.

Η ομάδα καταναλωτών Which? προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών καθώς πολλοί θα νομίζουν ότι οι κανόνες έχουν αλλάξει σε όλα τα αεροδρόμια, για να διαπιστώσουν ότι αυτό δεν ισχύει, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστερήσεις στον έλεγχο.

Τα αεροδρόμια είχαν αρχικά λάβει εντολή να εγκαταστήσουν νέους σαρωτές έως το 2022, προτού η προθεσμία μεταφερθεί για τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Ο Rory Boland, ταξιδιωτικός συντάκτης στο Which?, δήλωσε: “Τώρα πρόκειται να μπούμε σε μια κατάσταση όπου τα διάφορα αεροδρόμια [του Ηνωμένου Βασιλείου] έχουν διαφορετικούς κανόνες, οπότε σε ορισμένα μέρη θα πρέπει να βγάλετε τα υγρά εκ των προτέρων, ενώ σε άλλα όχι”.

Είπε ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση και καθυστερήσεις στην ασφάλεια. «Χρειάζεται μόνο ένα ζευγάρι επιβατών να μην είναι προετοιμασμένοι για να αυξηθεί η αναμονή 10, 20, 30 λεπτά».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι ένοικοι ήταν σε κηδεία όταν από το σπίτι έκαναν φτερά 6.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε η κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από ένα σπίτι σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων,…

27 Ιανουαρίου 2024

89 άνθρωποι νόσησαν από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, 22 πέθαναν εκ των οποίων 10 παιδιά

Το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας υπάρχει έξαρση των περιστατικών…

27 Ιανουαρίου 2024

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Τα σημερινά αποτελέσματα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ ήταν τα εξής:   Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ολυμπιακός-Τοξότης 4-1…

27 Ιανουαρίου 2024

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως τις 2 Φεβρουαρίου

Συνολικά 1.244.688.327 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.829.470 δικαιούχους, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο…

27 Ιανουαρίου 2024

Ιδανικό ντεμπούτο Βλάχου στον Ολυμπιακό με δύο γκολ στο 4-1 επί του Τοξότη

Το καλύτερο ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό έκανε ο Ηλίας Βλάχος, αφού σημείωσε δύο γκολ στο…

27 Ιανουαρίου 2024

Χατζηδάκης: Πέντε πρωτοβουλίες για τα ακίνητα – Πώς θα αυξηθούν τα διαθέσιμα προς ενοικίαση

Τις δράσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2024 για…

27 Ιανουαρίου 2024