Κόσμος

Βρετανία: Δύο σκάνδαλα πλήττουν τους Συντηρητικούς

B

Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει τη σημασία της αποσκίρτησης ακόμη ενός βουλευτή του που προσχώρησε στο αντιευρωπαϊκό UKIP, αλλά του σεξουαλικού σκανδάλου που ανάγκασε έναν άλλον να παραιτηθεί, καλώντας τους ψηφοφόρους να επικεντρωθούν στα σχέδιά του για την οικονομία.
Στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, το τελευταίο συνέδριο πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, οι Συντηρητικοί αποπειράθηκαν να περιορίσουν τις επιπτώσεις των δύο σκανδάλων που κινδυνεύουν να επισκιάσουν τις προσπάθειές τους να επανεκλεγούν πρώτο κόμμα στη Βρετανία.
Ο Γκραντ Σαπς, πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι τα σκάνδαλα αυτά είναι προσωρινά και υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επικεντρωθούν στο πώς το κόμμα υπόσχεται να συνδράμει στην ανάκαμψη της οικονομίας της Βρετανίας.
«Στην πολιτική ο καιρός πάει κι έρχεται και κάποιες φορές αντιμετωπίζεις δύσκολες στιγμές, αλλά στην πραγματικότητα το σημαντικό είναι η χώρα να διασφαλίσει το μέλλον της», είπε ο Σαπς στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Η χθεσινή αποσκίρτηση του βουλευτής Μαρκ Ρέκλες, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεβάζει σε δύο τον αριθμό των βουλευτών των Συντηρητικών που αποχωρούν από το κόμμα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το