Κόσμος

Βρετανία: Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος που αντιμετώπισε τον τρομοκράτη στη γέφυρα του Λονδίνου

Ενας καταδικασμένος δολοφόνος ο οποίος χρησιμοποίησε έναν χαυλιόδοντα φάλαινας (του είδους ναρβάλ) για να επιτεθεί και να ακινητοποιήσει τον 28χρονο τρομοκράτη Usman Khan, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Fishmongers’ Hall στη Γέφυρα του Λονδίνου, έκανε αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση.
Ο Στίβεν Γκαλάντ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια με ελάχιστη διάρκεια 17 ετών το 2005 για τη δολοφονία ενός πυροσβέστη στο Hull, ήταν ένας από τους τρεις άντρες που συγκράτησαν τον Khan έως ότου έφτασε η αστυνομία στη σκηνή και πυροβόλησε τον 28χρονο τζιχαντιστή τον Νοέμβριο του 2019.
Ο Khan, ο οποίος είχε δύο μεγάλα μαχαίρια και φορούσε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά, μαχαίρωσε θανάσιμα τους πτυχιούχους του Κέιμπριτζ, Τζακ Μέρριτ, 25 ετών και τη Σασκία Τζόουνς, 23 ετών, και τραυματίστηκε τρεις άλλους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης σε μια εκδήλωση για κρατούμενους πριν τρέξει προς τη Γέφυρα του Λονδίνου.

Καταθέτοντας στοιχεία κατά την ανάκριση τον Απρίλιο του 2021 σχετικά με τους θανάτους των θυμάτων, ο κ. Γκαλάντ είπε ότι «χτύπησε» τον Khan με ένα χαυλιόδοντα, αλλά ήταν με άδεια χέρια τη στιγμή της μάχης στη γέφυρα, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.
Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αποφυλάκισης δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μια επιτροπή του Συμβουλίου Αποφυλάκισης έδωσε εντολή για την αποφυλάκιση του Στίβεν Γκαλάντ μετά από προφορική ακρόαση». Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Αποφυλάκισης επικεντρώνονται αποκλειστικά στο αν θα μπορούσε ένας κρατούμενος να αποτελέσει κίνδυνο για το κοινό εάν αποφυλακιστεί και εάν τον κίνδυνο αυτόν μπορεί να τον διαχειριστεί η κοινότητα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το