Τοπικά

Βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός νηπιαγωγείο «Η Καμινάδα»: Αναζητώντας τις παραδοσιακές φορεσιές

Θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδι Ιστορίας, βιωματικό και διαδραστικό ξεκίνησε με την επίσκεψη του σχολείου μας στο Λύκειο Ελληνίδων, ώστε τα παιδιά να εμπλακούν ενεργά στην αναζήτηση στοιχείων της τοπικής και της ελληνικής ιστορίας συσχετίζοντάς τα με τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και παράλληλα να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη στην οποία ζουν.


Στη συνέχεια στην αυλή του σχολείου μας οι φορεσιές ζωντάνεψαν μέσα από τον Κανάρη και τις ναυμαχίες του, τον Κολοκοτρώνη και τις μάχες στα βουνά με τα κλεφτόπουλα. Το εσωτερικό του σχολείου μας μεταμορφώθηκε σε κρυφό σχολειό και για μια ακόμη φορά μεταλαμπάδευσε την αγάπη για τη γλώσσα, την ελευθερία και την πίστη.
Με σεβασμό στους ήρωες του 1821 καταθέσαμε στεφάνι στο Ηρώο, ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο την παράδοση και την τοπική ιστορία κατά την επαναστατική περίοδο και να τη συνδέσουν με τη Μεγάλη Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.
Η υπεύθυνη του παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου Ελένη Παπαρήγα, υπεύθυνη του θεατρικού παιχνιδιού Αλίκη Κουκουμβρή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το