Κόσμος

Βραζιλιάνα κληρονόμος χαρίζει σε είδος 132.000 ευρώ στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας

Μια 32χρονη Βραζιλιάνα, πλούσια κληρονόμος ελβετικής καταγωγής θα χαρίσει περίπου 132.000 ευρώ στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου έχουν δεσμευθεί από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de São Paulo, η Χομπέρτα Λούσινγκερ, 32 ετών, εγγονή Ελβετού τραπεζίτη που είχε εγκατασταθεί στη Βραζιλία, αναμένεται να δώσει το ποσό αυτό στον Λούλα σε είδος, αλλά και μέσω της δωρεάς διαφόρων αγαθών μεγάλης αξίας.

Μεταξύ των αντικειμένων αυτών είναι ένα ρολόι χειρός Ρόλεξ αξίας 26.000 ευρώ κι ένα φόρεμα του οίκου Dolce&Gabbana αξίας 8.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την Παρασκευή, η εφημερίδα παρουσίασε το μέλος αυτό της βραζιλιάνικης υψηλής κοινωνίας ως μια «κληρονόμο της οικογένειας η οποία ίδρυσε την Crédit Suisse», πληροφορία όμως που διέψευσε η ελβετική τράπεζα με μια ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Crédit Suisse ιδρύθηκε από τον Άλφρεντ Έσερ το 1856 και τα παιδιά του δεν άφησαν κληρονόμους. Επιπλέον, η Crédit Suisse δεν υπήρξε ποτέ μια οικογενειακή επιχείρηση», σημειώνεται στην ανακοίνωσή της.

Ο Λούλα, 71ετών είδε τα περιουσιακά του στοιχεία να δεσμεύονται κατ’ εντολή του δικαστή Μόρο, ο οποίος τον καταδίκασε τον περασμένο μήνα σε εννιάμισι χρόνια κάθειρξη για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) κατηγορείται κυρίως διότι δωροδοκήθηκε παραλαμβάνοντας ένα διαμέρισμα σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο.

Ωστόσο, παραμένει ελεύθερος εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης που έχει υποβάλει καθώς ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και δηλώνει ότι είναι θύμα μιας πολιτικής και δικαστικής συνωμοσίας με στόχο να εμποδιστεί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.

«Παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία του Λούλα, ο δικαστής Μόρο αποπειράται να τον εξοντώσει πολιτικά, αλλά και ως άνθρωπο. Θα προχωρήσω σε αυτή τη δωρεά ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα βάσει των αναγκών του», διαβεβαίωσε η πλούσια κληρονόμος στην εφημερίδα.

Μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Βραζιλίας (PCdoB), η Χομπέρτα Λούσινγκερ αποκάλυψε ότι και η ίδια σκέφτεται να διεκδικήσει αιρετό αξίωμα, θέτοντας υποψηφιότητα για τη Βουλή της Πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το