Τοπικά

Βράζει ο τόπος από τον καύσωνα – Ακόμη πιο αισθητός το Σαββατοκύριακο και στον Βόλο

Το σφοδρό «κύμα» καύσωνα θα κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του από σήμερα, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει τοπικά έως και 40 βαθμούς Κελσίου.
Η θεσσαλική πεδιάδα «βράζει» και οι πιο καυτές μέρες του τετραήμερου αφρικανικού καύσωνα που χτυπάει τη χώρα, αναμένεται να είναι η σημερινή και η αυριανή, με τη θερμοκρασία να παραμένει πάνω από τους 30 βαθμούς ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες.
Από Δευτέρα προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα στον Βόλο, σε συνθήκες άπνοιας το θερμόμετρο θα δείξει από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ προβλέπεται άνοδος στις 6 το απόγευμα, μέχρι τους 39 βαθμούς.
Αύριο Κυριακή θα δείξει από 25 έως 40 και τη Δευτέρα από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Ο Αλμυρός επίσης σε συνθήκες άπνοιας, θα κινηθεί σήμερα στους 40 βαθμούς και δεν αποκλείεται να αγγίξει το θερμόμετρο τους 41 αύριο Κυριακή. Μεθαύριο Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει στους 32 βαθμούς.

Στο Βελεστίνο θα «βράζει» το τόπος με το θερμόμετρο να «παίζει» δύο ημέρες μεταξύ 40 και 42 βαθμών. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει στους 32 βαθμούς.
Η επιδρομή του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού αναμένεται να τελειώσει τη Δευτέρα, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση και θα φτάσει στους 33 με 36 βαθμούς.
Για να προστατευτούμε από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η βασική συμβουλή είναι να μένουμε στο σπίτι, ή σε έναν κλιματιζόμενο χώρο και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα κλιματισμού να είμαστε σε έναν σκιαζόμενο χώρο, να πίνουμε άφθονα υγρά, να είμαστε πολύ ελαφρά ντυμένοι, τα φαγητά μας να είναι πολύ ελαφρά, να περιοριζόμαστε δηλαδή σε λαχανικά, φρούτα, κρύα πιάτα. Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε τα αλκοολούχα ποτά αυτές τις ημέρες και εκείνο που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία είναι σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες να μην εγκαταλείπουμε ηλικιωμένα άτομα που έχουν προβλήματα επικοινωνίας, για παράδειγμα άνοια ή κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, σε κλειστούς χώρους όπου οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να τους προκαλέσουν ακόμα και επεισόδια επικίνδυνα για τη ζωή τους.

47 βαθμοί στα Τρίκαλα

Επελαύνει ο καύσωνας, καθώς τα θερμόμετρο στην ηπειρωτική χώρα άγγιξε ή και ξεπέρασε του 40 βαθμούς Κελσίου. Χθες το μεσημέρι στην Ελευσίνα έφτασε ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Τρίκαλα καταγράφηκε θερμοκρασία 47 βαθμών Κελσίου.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική – κυρίως στα αστικά κέντρα – και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες.
Το meteo.gr επισημαίνει ότι και σήμερα σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και κάποιες νησιωτικές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς, ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Βοιωτίας, της Αττικής, και της Πελοποννήσου οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 42 με 43 βαθμούς.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο το Σάββατο και την Κυριακή η Ελλάδα θα βρίσκεται στο «μάτι» του καύσωνα με θερμοκρασίες που επικρατούν στην Αφρική.

 

Share
Ετικέτες: Βολοςκαύσωνας

Πρόσφατα άρθρα

Τους νικητές του διαγωνισμού «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» βράβευσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

Τα βραβεία του διαγωνισμού «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» που διοργάνωσαν το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ανατροπή με τη 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ: Οι γιατροί της έκοψαν τα φάρμακα καταστολής – Παραμένει στη ΜΕΘ

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας που υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

45χρονος «άδειαζε» τραπεζικούς λογαριασμούς με τη μέθοδο «Phishing»

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα),…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μουσική, χορός, δώρα και εδέσματα από την ΟΕΒΕΜ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας στον πεζόδρομο της Ερμού

Για μία ακόμη χρονιά η Ο.Ε.Β.Ε.Μ. με το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνουν δράση στήριξης και προώθησης…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 18χρονο που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 18χρονο που ομολόγησε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης για τον θάνατο του αστυνομικού: Η τιμωρία των δολοφόνων είναι ζήτημα τιμής

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής…

27 Δεκεμβρίου 2023