Τοπικά

Βραβείο σε σπουδαστή του ΔΙΕΚ Βόλου για το «Σήμα Δημιουργικότητας»

pic-7 (1)

Η νέα διάκριση του σπουδαστή Νικόλαου Σοφτά, ο οποίος απέσπασε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό για το «Σήμα Δημιουργικότητας» του Ευρωπαϊκού προγράμματος Medneta, που προκηρύχθηκε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν η αφορμή για τη βράβευσή του από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Επίσης, η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης δίνει την ευκαιρία στον ταλαντούχο σπουδαστή να εμπλουτίσει τις γνώσεις του συμμετέχοντας δωρεάν στο τελικό συνέδριο του προγράμματος ‘Making Jewellery – Small Enterprises for a big European Crisis’, στην Πράγα, τον προσεχή Απρίλιο, μαζί με την ομάδα του Κοσμήματος.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Ι.Ι.Ε.Κ. της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, ως εκπαιδευτικός φορέας που προετοιμάζει αυριανούς επαγγελματίες, έχει άμεση σχέση με την αγορά εργασίας και θεωρεί ότι δεν πρέπει να είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων, αλλά να προσπαθεί να τις επηρεάζει στο βαθμό που είναι εφικτό». Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται σημαντικό, πέρα από το βασικό πρόγραμμα σπουδών που καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι σπουδαστές να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να αναλαμβάνουν projects σε αληθινό χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια οι σπουδαστές της ειδικότητας του Κοσμήματος, συμμετέχοντας ενεργά στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει το «Πανευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σχολών Αργυροχρυσοχοίας» (PLE) και η Cosmima της Helexpο, καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις με τα σχέδιά και τις δημιουργίες τους. Συγκεκριμένα κατέκτησαν τον 1ο και τον 2ο Έπαινο η Έλενα Ερίσοβα και η Χρυσοβαλάντω Παπαδοπούλου στην Cosmima και 2ο Πανευρωπαϊκό βραβείο οι Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδη και Έλενα Ερίσοβα στη Λισσαβόνα. Οι Κωνσταντίνος Βρόντος και ο Νικόλαος Κεκλίκογλου, διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσαν η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας σε συνεργασία με την Colour Youth. Οι Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης και Μαρία Μπαρτζώκα, αναδείχθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση» (Youth on the Move). Σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής έχουν επίσης διακριθεί σε διαγωνισμούς της HORECA.
Στόχος είναι ο κύκλος των επιτυχιών των σπουδαστών να μεγαλώσει κι άλλο και μάλιστα άμεσα, με τη συμμετοχή σπουδαστών της ειδικότητας Ενδύματος, στους διαγωνισμούς που προκύρηξαν οι «Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών» και η σχολή Vosonspso της Τσεχίας (Fashion Games 2015 – 11th International Young Fashion Designers Contest), αλλά και Μαγειρικής Τέχνης στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Detrop.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το