Τοπικά

Βραβεύτηκε μυθιστόρημα μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Βόλου για ενδοοικογενειακή βία

Το τρίτο βραβείο σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο «Ο Τόπος μου» απέσπασε η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Κατερίνα Βλόντζου.
Ήταν η πρώτη φορά που η μαθήτρια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος, ωστόσο, έδειξε πολύ γρήγορα τις ικανότητές της να αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις και τις ευαισθησίες της και να πλέκονται σε ιστορία.

Το περιεχόμενο του μυθιστορήματος αναφερόταν σε ένα φλέγον κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι η έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν και συνεχίζουν να συγκλονίζουν το πανελλήνιο, ευαισθητοποίησαν τη μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου να ασχοληθεί με το θέμα.
Ο 9ος πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός διοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα δράσης Πιερίας «Ο Τόπος μου» και η βράβευση θα γίνει σήμερα το απόγευμα στον χώρο «Καπνικός Σταθμός» στην πόλη της Μακεδονίας.
Ο τίτλος του μυθιστορήματος ήταν «Οι δυσκολίες μιας ψυχολόγου». «Η πρωταγωνίστρια ήταν μια ψυχολόγος που πήγε στο γραφείο της μια γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Στο τέλος της ιστορίας η γυναίκα αυτή δολοφονείται από τον άνδρα της» ανέφερε η Κατερίνα που θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την ενδοοικογενειακή βία: «Γυναικοκτονίες υπήρχαν και πριν αρχίσουν να προβάλλονται από την τηλεόραση, αλλά πλέον έχουν λάβει μια μεγαλύτερη δυναμική. Μάλιστα η καραντίνα λόγω πανδημίας επέδρασε στις διαπροσωπικές σχέσεις».
Αναφερόμενη στο επάγγελμα του ψυχολόγου είπε πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, αν και η ίδια θα ήθελε να ασχοληθεί με την οδοντιατρική.
Η έκταση της μυθιστορήματος κάλυψε έξι σελίδες. «Ήταν η πρώτη φορά που έγραψα ένα μυθιστόρημα και μου άρεσε πολύ. Όταν άρχισα να γράφω, ήταν πολύ ευχάριστο» σημείωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το