Τοπικά

Βραβεύτηκαν τα μαθηματικά μυαλά των Δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας 

Στο κατάμεστο από γονείς και παιδιά Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή απονομής των μεταλλίων, των αριστείων και των βραβείων των διακριθέντων μαθητών των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Μαθηματικά + Παιχνίδι».
Από την Επιτροπή Διαγωνισμών του Παραρτήματος του Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), ανακοινώθηκαν πριν μερικές εβδομάδες τα αποτελέσματα του 13ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Μαθηματικά + Παιχνίδι» για μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2019 σε όλα τα σχολεία Πανελλαδικά. Από την μαγνησία διαγωνίστηκαν 2.300 μαθητές αυτών των δύο Τάξεων και διακρίθηκαν οι 630.

Χθες στο Πνευματικό Κέντρο απονεμήθηκαν βραβεία, μετάλλια και αριστεία σε 350 περίπου μαθητές, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν τα βραβεία τους στα κατά τόπους σχολεία.
Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης η πρόεδρος της μαθηματικής εταιρείας από το παράρτημα του νομού Μαγνησίας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου υπογράμμισε την μεγάλη επιθυμία που έχουν οι μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και να συνδεθούν ακόμη περισσότερο με τα μαθηματικά, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις της μαθηματικής εταιρείας που και φέτος ήταν πολλές και ποικίλες.
Εξάλλου φέτος είχαμε και σημαντικές επιτυχίες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες μαθητές/μαθήτριες, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους για την συμμετοχή τους και ιδιαιτέρως στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες εύχεται καλή συνέχεια στις μαθηματικές τους επιδόσεις.


Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών έγινε σύμφωνα με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων από δυο βαθμολογητές ως εξής: α) από τον δάσκαλο του σχολείου και έναν καθηγητή Μαθηματικών του Παραρτήματος ή β) από δυο καθηγητές Μαθηματικών του Παραρτήματος, για όσα γραπτά δεν βαθμολογήθηκαν από τους δασκάλους. Στη συνέχεια υπολογίσθηκε ο μέσος όρος των δυο βαθμολογιών ο οποίος ήταν και η τελική βαθμολογία του κάθε μαθητή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 9ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο και φέτος, στις 24-28 Ιουνίου 2019 και σχετικές πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του παραρτήματος.


Το θερινό σχολείο προσφέρει την δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα μαθηματικά που θα συναντήσουν στα σχολικά βιβλία στην επόμενη σχολική χρονιά δηλαδή είτε την ΣΤ’ Δημοτικού είτε στη Α’ Τάξη Γυμνασίου.
Τα μαθήματα διεξάγονται τις πρωινές ώρες και διδάσκουν καθηγητές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πάντα σε εθελοντική βάση. Πάντως το ενδιαφέρον των μαθητών να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είναι υψηλό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το