ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεομπαίκτες στο ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Μαρίνα

Παραπολιτικά

Ανακήρυξη

Παραπολιτικά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα

Ελλάδα

Τοπικά

Βραβεύτηκαν στον Βόλο 52 εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους

52 αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους με περισσότερες από 40 μονάδες αίματος τίμησε σήμερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ιγνάτιος Γελαγώτης ανέφερε πως το σύνθημα φέτος είναι «να είσαι εκεί για τον άλλο» και αύριο, 14 Ιουνίου γιορτάζεται σε όλες τις χώρες η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη. Τόνισε επίσης πως το καλοκαίρι παρατηρείται έλλειψη αίματος και για τον λόγο αυτό, η «Αλληλεγγύη» θα προσπαθήσει να οργανώσει εθελοντικές αιμοδοσίες και στα νησιά για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πρόσθεσε πως κάθε μήνα γίνονται δύο ή τρεις αιμοδοσίες ενώ εθελοντικές αιμοδοσίες πραγματοποιούνται και σε σχολεία. «Προσπαθούμε να μπούμε στα σχολεία όπως στα ΕΠΑΛ που είναι οι μαθητές έτοιμοι για ενηλικίωση και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γελαγώτης. Παράλληλα ανέφερε πως η κρίση έχει απομακρύνει τους πολίτες από την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά οξύνθηκαν παθήσεις που απαιτούν αίμα.
Σημειώνεται πως ο σύλλογος αριθμεί 4.500 μέλη και τα 2.200 είναι ενεργά.

Η εκδήλωση έκλεισε με χορευτικά από την Κρητική Αδελφότητα Μαγνησίας «Το Αρκάδι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το