Τοπικά

Βραβεύτηκαν οι στρατιωτικοί που απεγκλώβισαν παππού και εγγονή στην Αγριά όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στη θάλασσα

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τελετή βράβευσης προσωπικού, κατά την οποία ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής:

– Απένειμε νέο ξίφος στον Ταγματάρχη (ΠΖ) Κοκολάκη Δημήτριο, του οποίου το ξίφος που του απονεμήθηκε στην τελετή ορκωμοσίας ως Ανθυπολοχαγού και αποτελεί σύμβολο τιμής του Έλληνα Αξιωματικού, κάηκε κατά την πυρκαγιά της 23 Ιουλίου 2018.

– Βράβευσε τον Εθελοντή Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αρχιλοχία Τεθωρακισμένων (ΤΘ) Σεφερλή Ευάγγελο, διότι την 23 Ιουλίου 2018, κατά την πυρκαγιά στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Αγίου Ανδρέα, ο Αρχιλοχίας, προέβη στην εκκένωση των υπηρεσιακών οχημάτων, αδιαφορώντας για το προσωπικό του όχημα, το οποίο και καταστράφηκε. Ο εν λόγω Υπαξιωματικός απέδειξε με την συμπεριφορά του, ότι η αγάπη του για την Πατρίδα είναι υπεράνω οποιουδήποτε προσωπικού συμφέροντος και για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία, πέραν της ηθικής αμοιβής, προέβη σε ενέργειες για την αποκατάσταση της περιουσίας του.

– Απένειμε Εύφημο Μνεία στους Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠ.ΟΠ) Λοχία Διαβιβάσεων (ΔΒ) Τσιαμαντάνη Παναγιώτη και Δεκανέα Πεζοναυτών (ΠΖΝ) Χουρσανίδη Ελευθέριο, διότι την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, στην περιοχή του Βόλου, αψηφώντας τον κίνδυνο, απεγκλώβισαν 64χρονο ιδιώτη και την 8χρονη εγγονή του, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στη θάλασσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου στα Αστέρια Αγριάς  όταν o 64χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο το οχήματός του. Μέσα στο αυτοκίνητο ο 64χρονος είχε και την 8χρονη εγγονή του αλλά ευτυχώς δεν κινδύνεψαν.
Ο παππούς και η 8χρονη  είχαν τύχη βουνό καθώς τη στιγμή του συμβάντος περνούσε τυχαία από το σημείο ο διοικητής του Τμήματος Ρήγα Φεραίου που κάλεσε αμέσως το 100. Επίσης, πίσω από το όχημα του 64χρονου κινούνταν έναν στρατιωτικό τζιπ με επιβάτες ένας λοχίας και έναν δεκανέα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που σταμάτησαν αμέσως και απεγκλώβισαν τους δύο επιβάτες. Μάλιστα ο 64χρονος και η 8χρονη μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό ΙΧ στο Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους, ενώ η οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μία αρχιφύλακας της Ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, που περνούσε και αυτή τυχαία από το σημείο.

Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν μέλη των οικογενειών του προσωπικού. Με τις πράξεις τους αυτές, τα Στελέχη και Οπλίτες Θητείας του Στρατού Ξηράς, καταδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι το ήθος, η υψηλή αίσθηση καθήκοντος και η αγάπη προς την Πατρίδα, αποτελούν αρετές που ναι μεν εκδηλώνονται καθημερινά, έρχονται όμως πρωτίστως στην επιφάνεια, όταν οι έκτακτες συνθήκες το απαιτήσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το