Τοπικά

Βραβεύτηκαν μαθηματικά μυαλά της Μαγνησίας

Εκδήλωση απονομής μεταλλίων, αριστείων και βραβείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διοργανώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) – Παράρτημα Ν. Μαγνησίας.
Το αμφιθέατρο πλημμύρισε από μαθητές που αγαπούν και διακρίνονται στα μαθηματικά, ένα μάθημα που συνεχίζει να ασκεί τη δική του γοητεία. Περήφανοι ήταν οι γονείς και οι συγγενείς των διακριθέντων μαθητών για την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά τους σε ένα μάθημα που πολλά παιδιά και έφηβοι διαχρονικά δυσκολεύονται.
Στην τελετή βραβεύτηκαν οι εξής:
Α) Οι διακριθέντες με μετάλλιο μαθητές στην 40ή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Β) Οι επιτυχόντες μαθητές των τάξεων Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’, Γ’ Λυκείου που προκρίθηκαν από το «ΘΑΛΗ» στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» και
Γ) Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ για την Α’ Τάξη, καθώς και όλοι οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου που διακρίθηκαν από τον «ΘΑΛΗ» στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ για την Α’ Τάξη.
Η πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Μαγνησίας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου ανέφερε πως ήταν η πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια που πραγματοποιήσαμε εκδήλωση για τους διακριθέντες μαθητές, καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό το προηγούμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί».


Συνολικά χθες βραβεύτηκαν 170 και πλέον μαθητές εκ των οποίων οι 147 ήταν από τον τοπικό διαγωνισμό μαθηματικών για τους μαθητές της Α’ Τάξης.
Η κ. Δημητρακοπούλου ανέφερε πως φέτος στους μαθηματικούς διαγωνισμούς συμμετείχαν 1.500 μαθητές από 60 σχολεία της Μαγνησίας. Η συμμετοχή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι αυξημένη και για έναν λόγο, καθώς οι διαγωνισμοί διεξάγονται πλέον στα σχολεία και όχι στα εξεταστικά κέντρα, όπως παλιότερα. Από του χρόνου οι διαγωνισμοί θα γίνονται στα εξεταστικά κέντρα και οι φάσεις του διαγωνισμού θα είναι ξανά τρεις και όχι δύο, όπως φέτος».
Συμπλήρωσε δε πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν φέτος στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, καθώς για να δώσει κάποιος μαθητής εξετάσεις στα μαθηματικά, χρειάζεται και θάρρος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το