Τοπικά

Βράβευση μαθητών του 30ού Δημοτικού Σχολείου από τον ερευνητή Δ. Ηλιόπουλο

Ένα σημαντικό επίτευγμα για το 30ό Δ. Σχ. Βόλου είναι η διάνοιξη δρόμων επαφής των μαθητών του με ανθρώπους που διακρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, κοινωνικοοικονομικών, πολιτιστικών χώρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Χαρ. Ηλιόπουλος, ο γνωστός πολυβραβευμένος Βολιώτης ερευνητής και συνιδρυτής & CEO στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Kynan Pharma, LLC στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, που στοχεύει στην ανακάλυψη φαρμάκων για ασθενείς με καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Το βιογραφικό του Δ. Ηλιόπουλου είναι πλούσιο, σε ηλικία μόλις 30 ετών, εξαιτίας του ερευνητικού του έργου και της ποιότητας των δημοσιεύσεων του, εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο αντικαρκινικό κέντρο Dana-Farber στη Βοστώνη. Το ενδιαφέρον του όμως για τη γενέτειρα αλλά και για την προαγωγή της Παιδείας επεκτείνεται και σε δράσεις υιοθέτησης και στήριξης του 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στο να προσεγγίσουν τον επιστήμονα, τον ερευνητή, τον συμπατριώτη, αλλά και τον άνθρωπο. Ήρθαν σε επαφή μαζί του, τον γνώρισαν και μπορέσαν να γίνουν πιο «πλούσιοι», αφού η συναναστροφή με έναν τέτοιο άνθρωπο πέρα από μια καταπληκτική εμπειρία αποτελεί και μάθημα ζωής.

Το 30ό Δημ. Σχολείο υλοποίησε κατά το σχ. έτος 2017-18 σχέδιο εργασίας, όπου οι μαθητές θα κατέθεταν τις απόψεις τους γύρω από το ποιο είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί όλο τον κόσμο αλλά και τις προτάσεις αντιμετώπισής του αν ήταν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα.
Συμμετείχαν στη δράση περισσότεροι από σαράντα μαθητές εκφράζοντας με σαφήνεια και γλαφυρό λόγο απόψεις και προτάσεις γύρω από κρίσιμα ζητήματα, πόλεμος, δημόσια υγεία, άμιλλα καθαριότητα – ανακύκλωση. Ανάμεσα στις τόσο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις διακρίθηκαν τα κείμενα των μαθητών Παναγιώτη Ευθυμίου δ’ τάξη, Χρήστου Ιωακείμ Γιαννουσά και Ελευθερίας Μαρίας Μπαντιδάκη στ’ τάξη. Οι μαθητές παρέλαβαν τον έπαινο από τον διευθυντή τους κ. Πασχάλη Δήμου και τα δώρα μαζί με τις ευχές και τα συγχαρητήρια του κ. Δημήτρη Ηλιόπουλου, ο οποίος και τα προσέφερε στηρίζοντας τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και μαθητών για μια άλλη εκπαίδευση, δίνοντας την υπόσχεση ότι στην επόμενη επίσκεψή του στον Βόλο θα επισκεφθεί τους φίλους του στο αγαπημένο του σχολείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το