Τοπικά

Βραβείο του Λυκείου Ελληνίδων Bόλου στην Αγγελική Μελαχροινού

Εύφημος μνεία και συμβολικό χρηματικό ποσό απονεμήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη χορεύτρια του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου Αγγελική Μελαχροινού.

Ο χορηγός του βραβείου και επίτιμο μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Γιώργος Γκέκος, που διαμένει μόνιμα στη Ζυρίχη, τόνισε ότι έρχεται με προθυμία μια φορά τον χρόνο στον Βόλο για να απονείμει βραβείο σε κάποιο παιδί που να έχει σχέση με το Λύκειο Ελληνίδων και κατάφερε να πετύχει την καλύτερη επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Γιώργος Γκέκος

Ο κ. Γκέκος εξηγώντας για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή την κίνηση, ανέφερε πως τέτοια παιδιά που προσπαθούν και φέρνουν αποτέλεσμα πρέπει να έχουν μια ανταμοιβή, κάτι που βοηθά και στην ψυχολογία τους.
«Είδαμε και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια όταν ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα, ότι είναι κάτι που βοηθά τις τωρινές κυρίες και πως αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε το ίδιο και στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Γκέκος.

Το βραβείο περιλαμβάνει μια εύφημο μνεία και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό που για κάποιον που αρχίζει τις σπουδές του αποτελεί ένα καλό βοήθημα.
Ο ευεργέτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη φυγή Ελλήνων νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τα κίνητρα που τους οδηγούν στον ξενιτεμό, καθώς οι δυσκολίες στη χώρα μας είναι μεγάλες και αυτοί που θέλουν να φτιάξουν με τον κόπο τους κάτι, εκτός Ελλάδας μπορούν να βρουν καλύτερες συνθήκες.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ελληνικά ιδρύματα είναι χαμηλότερου επιπέδου, αλλά εδώ θα έβρισκαν μεγαλύτερες δυσκολίες με αβέβαιο αποτέλεσμα για το μέλλον τους».
Η πρωτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης Αγγελική Μελαχροινού είπε ότι εξαρχής ήθελε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, γιατί η ψυχολογία είναι επάγγελμα του μέλλοντος και αυτός που θα ασχοληθεί σοβαρά με ό,τι και αν επιλέξει θα καταφέρει να ανταπεξέλθει.
Η χορεύτρια του ΛΕΒ εμφανίστηκε κάπως αγχωμένη, αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή της που κατάφερε να πετύχει υψηλή βαθμολογία (17.156 μόρια) και να εισαχθεί στο τμήμα που ήθελε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το