Τοπικά

Βραβεία στα μαθηματικά και στον αθλητισμό απέσπασαν μαθητές του Γυμνασίου Αργαλαστής

Στην όμορφη τελετή απονομής βραβείων του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής στον Ν. Μαγνησίας, την Κυριακή 17 Μαρτίου, βραβεύτηκαν και φέτος μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Αργαλαστής που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς των Μαθηματικών: Επιτυχόντες 1ης φάσης διαγωνισμού «Θαλής»: α) Μεμάι Φιορέλα, β) Μπεζάτι Αντέλα, γ) Κοτοπούλη Μαρίνα και δ) Μιχάλης Στάθης. Επιτυχούσα 2ης φάσης διαγωνισμού «Ευκλείδης»: Μεμάι Φιορέλα (Βραβείο Α’).
Παράλληλα η μαθήτρια Τσιγιάννη Δήμητρα της Β’ τάξης Γυμνασίου απέσπασε χάλκινο βραβείο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στο Judo που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 17 και 18 Μαρτίου 2019.

Επίσης διακρίθηκαν πρόσφατα μαθητές της Β’ τάξης στους αγώνες Στίβου Γυμνασίων του Ν. Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20/3/2019 στον Βόλο. Συγκεκριμένα ο μαθητής Σεφέρι Κλάιντι πήρε τη 2η θέση στα 600 μ. και ο μαθητής Δροσίτης Γεώργιος την 3η θέση στα 150 μ. (4ος στον χρόνο).
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Καλαντζή Σπυριδούλα σε δήλωσή της συγχαίρει τους μαθητές και τους εύχεται καλή πρόοδο. Αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που συνεχίζονται σταθερά στο σχολείο όπως προγράμματα «Θεατρικό Εργαστήρι» και «Ενισχύοντας τη Γλωσσομάθεια», ειδακτικές και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παρακολούθηση θεαμάτων, ενημέρωση των μαθητών από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα που τους αφορούν, διοργάνωση όμορφων σχολικών εορτών με θεατρικά δρώμενα, τη συμμετοχή της χορωδίας και της μικρής ορχήστρας του σχολείου. Τόνισε την ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο, από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς σε συνεργασία μαζί της) -τους οποίους ευχαριστεί θερμά- ώστε αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες, να παραχθεί ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο σε ένα δημόσιο περιφερειακό αγροτικό σχολείο, όπως είναι το Γυμνάσιο Αργαλαστής
Στο σχολείο φοιτούν μαθητές από οκτώ διαφορετικά χωριά του Νοτίου Πηλίου και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλάζουν κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το