Τοπικά

Βραδιά κοινωνικής αλληλεγγύης στη Νέα Αγχίαλο

alleleggue
Βραδιά κοινωνικής αλληλεγγύης διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, δεκαπέντε σύλλογοι και φορείς της Νέας Αγχιάλου, δίνοντας συνέχεια στην επιτυχημένη πρωτοβουλία της περσινής χρονιάς. Το λαϊκό γλέντι θα στηθεί στην ταβέρνα «Δαίδαλος» και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση και την κατήφεια.

“Λέμε Κανένας μόνος του στην κρίση. Την ίδια στιγμή που η επίσημη οικονομία καταρρέει, ανθίζει μια παράλληλη οικονομία, στηριγμένη στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, φτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει χρήματα αλλά αυτός που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μέσα στην οποία ζει. Και όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν…. Σε καιρούς κρίσης – οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής – σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στο βιός και στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από την αδιαφορία της πολιτείας. Στόχος μας η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για όλες τις οικογένειες της περιοχής μας που δυσκολεύονται να επιβιώσουν σ’ αυτές τις συνθήκες”, τονίζουν οι διοργανωτές.
Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς όλοι οι ντόπιοι καλλιτέχνες της Νέας Αγχιάλου και της ευρύτερης περιοχής. Οι πολίτες που θα δώσουν το “παρών”, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για άπορες οικογένειες, τα οποία θα συγκεντρώνονται στην είσοδο της ταβέρνας.
Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ και τα ποτά που θα καταναλωθούν θα είναι σε συμβολικές τιμές (Μπύρα 1,5 €, Κρασί 1,8 €, Αναψυκτικά 1 €, Νερό μικρό 0,5 € μεγάλο 1 €, Ποτά βότκα – ουίσκι, κλπ 3 €), χάρη στην ευγενική προσφορά του ιδιοκτήτη της ταβέρνας «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» κ. Γιαννακού Θωμά.

Οι διοργανωτές είναι:

1) Αθλητικός Όμιλος «ΠΥΡΑΣΟΣ»
2) Αθλητικός Σύλλογος «ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ»
3) Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου
4) Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΗΜΗΡΤΙΑΔΑ»
5) Ορειβατικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου
6) Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Ευγένειου» 1ου Δημοτικού Σχολείου
7) Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου
8) Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου
9) Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου
10) Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου
11) Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων
12) Σύλλογος Κτηνοτρόφων
13) Σύλλογος Κυνηγών
14) Σύλλογος των εν Θεσσαλία Οξυωτών
15) Φιλοπρόοδος Σύλλογος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το