Πολιτισμός

Βραδιά αγάπης με παρουσίαση βιβλίων

Μια όμορφη εκδήλωση παρουσίασης των δύο βιβλίων του Θανάση Λάλα «Γιώργος Νταλάρας …και το καλοκαίρι κρυώνω!» και «Στέλιος Καζαντζίδης Θηρίο ανήμερο», εμπλουτισμένη με μουσική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες όσοι παρευρέθηκαν στο θέατρο «Αχίλλειον»». Η χθεσινή εκδήλωση διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, τις Εκδόσεις Αρμός, τον Χώρο Τέχνης δ. και το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Θανάσης Λάλας σημείωσε πως «η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί λίγο πριν αρχίσει η πανδημία, η οποία μας πρόλαβε και τελικά αναβλήθηκε».
«Ο Γιώργος Νταλάρας έχει στενές σχέσεις με το Μουσικό Σχολείο και του αρέσει οι εκδηλώσεις για το βιβλίο να συνδυάζονται, ώστε να είμαστε σε επαφή με τους νεότερους ανθρώπους και να έρχεται κοντά με όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία και λατρεύει» εξήγησε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ μέσα στην πανδημία προέκυψε και το επόμενο βιβλίο του Θανάση Λάλα για τον Στέλιο Καζαντζίδη. «Πρόκειται για έναν μύθο, ένα τεράστιο όνομα και αποφασίστηκε να παρουσιαστούν και τα δύο βιβλία» τόνισε ο συγγραφέας.
Ο Θανάσης Λάλας ρωτήθηκε και για την κατάσταση με την πανδημία και τον κορωνοϊό: «Δυστυχώς τώρα συζητάμε όλοι για την πανδημία που μας κυνηγάει και πρέπει να δείξουμε μια μεγάλη σοβαρότητα. Φαίνεται ότι θα κρατήσει πολύ. Πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις, διότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Νομίζαμε σε μια στιγμή και δίκαια ίσως, ότι θα απαλλαγούμε από αυτό, αλλά δεν απαλλάσσεσαι εύκολα. Θέλει μια σοβαρότητα για να απαλλαχθούμε. Τα πράγματα που είναι επώδυνα στη ζωή, χρειάζεται μια σοβαρότητα για να αντιμετωπιστούν και όχι μία ελαφρότητα».
Το επόμενο βιβλίο του Θανάση Λάλα είναι για τον Αντρέα Παπανδρέου, αλλά, όπως είπε, θα πάει για αργότερα λόγω των εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ: «Δεν ήθελα να συνδυαστεί το βιβλίο με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και ότι παίρνει θέση σε όλο αυτό. Το βιβλίο, το οποίο θα βγει το 2022, είναι τελείως διαφορετικό και έχει να κάνει με έναν άλλον Ανδρέα Παπανδρέου», συμπληρώνοντας πως μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει και ένα μυθιστόρημα, το οποίο είναι έτοιμο.
Για μια βραδιά αγάπης, που τα καλύπτει όλα, έκανε λόγο ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη χθεσινή εκδήλωση λέγοντας πως «κάποιοι από τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους αποφάσισαν να κάνουν αυτή την τιμητική βραδιά και κυρίως τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που μας συνδέουν τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που θα τους ξαναδώ και θα τους ακούσω να τραγουδάνε, αλλά και τους φίλους που θα μιλήσουν για τα βιβλία του Θανάση Λάλα».
Να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Πολύζος και η Ροσσάνα Πώποτα συνομίλησαν με τον Θανάση Λάλα, τον συνθέτη – μουσικό Ανδρέα Κατσιγιάννη και τον Γιώργο Νταλάρα, ενώ μίλησε και ο συγγραφέας – τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης. Η βραδιά έκλεισε με μια εμπνευσμένη μουσική έκπληξη από το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Share
Ετικέτες: Θανάσης Λάλας

Πρόσφατα άρθρα

Ανήλικοι πέταξαν βεγγαλικό σε σπίτι στην Καλαμάτα και συνελήφθησαν με ρουκέτες

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου σε μια γειτονιά στην Καλαμάτα, όταν δύο ανήλικα αδέλφια…

1 Ιανουαρίου 2024

Ευχές με μια οικογενειακή φωτογραφία στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Δύναμη σε όλους»

Μία οικογενειακή φωτογραφία ανήρτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη και…

1 Ιανουαρίου 2024

Άγριο ξύλο στον Ian Ziering της σειράς «Beverly Hills 90210» από μηχανόβιους

Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε στους δρόμους του Λος Άντζελες, με πρωταγωνιστή τον Ίαν Ζίρινγκ, τον δημοφιλή…

1 Ιανουαρίου 2024

Γιατί κόβουμε βασιλόπιτα σήμερα και τι συμβολίζει το φλουρί – Όλα τα έθιμα της μέρας

Η βασιλόπιτα, το φλουρί, το σπάσιμο του ροδιού, το ποδαρικό, τα κάλαντα αποτελούν για πολλά…

1 Ιανουαρίου 2024

Ανατίναξαν ΑΤΜ στη Βοιωτία – Πώς και γιατί έφυγαν με άδεια χέρια

Πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι της Δαύλειας στην Βοιωτία από μια ισχυρή…

1 Ιανουαρίου 2024

Όταν η Θάτσερ άρπαξε το εργοστάσιο της Nissan από τον Βόλο -Το άγνωστο διπλωματικό θρίλερ

Ένα εργοστάσιο-πρότυπο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία χάθηκε εν μία νυκτί από τη χώρα μας, μαζί…

1 Ιανουαρίου 2024