Ελλάδα

Με βραχιολάκι η παρακολούθηση μαθημάτων από Ρωμανό

βουλή

Νέα τροπολογία, η οποία ίσως δώσει λύση στο πρόβλημα της φοίτησής του στο ΤΕΙ Αθήνας, του καταδικασμένου για ληστεία απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, η οποία επιτρέπει στους κρατούμενους φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) από τη στιγμή όμως έχουν ήδη καλύψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου, με την εξ’ αποστάσεως φοίτηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πε ότι «η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές.

Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα» και πρόσθεσε ότι το νέο εδάφιο αναφέρει ότι «Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση».

Τόνισε δε ότι «Με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται».

Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους βουλευτές και αναμένεται να ψηφιστεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το