ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Παπανάτσιου για την ορκωμοσία

Τοπικά

Ορκίστηκε η νέα Βουλή (photos)

Ελλάδα

Live η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Ελλάδα

O καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Βουτιά του τζίρου μέχρι και 30% στην εμπορική αγορά του Βόλου την περίοδο των εκπτώσεων  

Βουτιά τζίρου που αγγίζει ακόμη και το 30% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, σκορπώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους εμπόρους του Βόλου, που παρά τα πολύ ποσοστά εκπτώσεων, διαπιστώνουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να τονωθεί η κατανάλωση.
Ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων και ο απολογισμός δεν είναι θετικός. Μάλιστα φαίνεται πως το 2019 θα είναι χειρότερο από το 2018, το οποίο σημειωτέον ήταν επίσης μια άσχημη χρονιά για τον εμπορικό κόσμο. Και επιβεβαιώνεται η ρήση του «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος δήλωσε πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός στην εμπορική αγορά, γιατί δυστυχώς οι μέχρι στιγμής τζίροι από τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις κινούνται σε υποτονικά επίπεδα. Η γενική εκτίμηση είναι πως η πτώση της κατανάλωσης και συνακόλουθα των τζίρων κυμαίνεται σε σχέση με πέρυσι γύρω στο 30%. Μάλιστα στα τέλη Ιανουαρίου τα ποσοστά ήταν ακόμη πιο χαμηλά, αλλά ήρθε η πληρωμή των συντάξεων για να μειώσει κάπως τη βουτιά. Βέβαια να αναφέρουμε πως το γεγονός ότι πληρώθηκαν οι συντάξεις, δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα στην κατανάλωση. Και αυτό, γιατί τα χρήματα από τις συντάξεις κατευθύνθηκαν κυρίως προς την τακτοποίηση άλλων υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να μην περισσέψει διαθέσιμο εισόδημα για την αγορά».

Η μείωση της κατανάλωσης και της ρευστότητας είναι υπαρκτή, όταν μάλιστα οι έμποροι κάνουν πολύ καλά ποσοστά εκπτώσεων που ξεπερνούν το 50%.
«Οι έμποροι προσπαθούν να κάνουν ακόμη πιο ελκυστικά τα προσφερόμενα είδη τους αυξάνοντας τα ποσοστά των εκπτώσεων, χωρίς όμως πάλι να αποφέρει αυτή η προσπάθεια κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ενώ υπάρχει κίνδυνος να έχουν μεγάλο χάσιμο» τόνισε ο κ. Οντόπουλος και συμπλήρωσε πως λόγω της κατάστασης αυτής κάποιοι έμποροι δυσκολεύονται να προχωρήσουν στις απαιτούμενες προμήθειες για τα ανοιξιάτικα είδη, αφού δεν υπάρχει η ρευστότητα.
Σημειώνεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το