Ελλάδα

Βουλή: Βούλτεψη και Παπακώστα τσακώθηκαν για την… μπουγάδα

Θερμό επεισόδιο πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στη βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν από βήματος η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε σε «δηλωσίες» που μαζί με την κυβέρνηση «έδωσαν τη Μακεδονία». Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «Κάνατε δήλωση να ψηφίζετε ό,τι σας φέρνει εδώ ο Τσίπρας…Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή που προτείνετε εδώ είναι ανάλογη με την αναθεώρηση στα Σκόπια». Είπε επίσης ότι «έξω να βγείτε όλοι λένε ότι κάνατε συναλλαγή δεν υπάρχει Έλληνας να λέει κάτι άλλο».

Το γάντι σήκωσε η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνοντας πως «οτιδήποτε λέγεται σ’ αυτή τη Βουλή έχει νομική δέσμευση και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε γιατί η αποστροφή της κ. Βούλτεψη μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και διπλωματικό επεισόδιο». Χαρακτήρισε «παντελώς άσχετη» με το αντικείμενο της συζήτησης την τοποθέτηση της κ. Βούλτεψη και τόνισε πως η ίδια δεν θα αντιπαρατεθεί με όρους «τσακωμού για τη μπουγάδα».

Ειδικά για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η κ. Βούλτεψη στους βουλευτές που έχουν μέσω επιστολής του δηλώσει τη διάθεσή τους να συμπαρατάσσονται με την κυβερνητική πλειοψηφία όπου δεν απαιτείται ονομαστική ψηφοφορία, η κ. Παπακώστα τόνισε ότι η συνάδελφός της «έκανε το ολίσθημα να χαρακτηρίσει δηλωσίες εκλεγμένους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούσα κόρη αείμνηστου αντιστασιακού βουλευτή που πολέμησε απέναντι σε εκείνους που επέβαλαν δηλώσεις μετανοίας». Στη συνέχεια ζήτησε από το προεδρείο να προστατεύει τους βουλευτές από κακοήθειες εκείνων που δεν συνειδητοποιούν τη θέση τους.

Παρέμβαση έκανε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη τονίζοντας πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τέτοιες συμπεριφορές «απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα» και είναι γνωστό «ποιοι ευνοούνται από την πολιτική υπεραξία τέτοιων κινήσεων».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το