Ελλάδα

Βουλή: Aνεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για τον εκλογικό νόμο

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÊËÏÃÉÊÏ ÍÏÌÏ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, ενώ σύγκρουση των κομμάτων αναμένεται να σημειωθεί αύριο. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό νόμο συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, με τοποθετήσεις βουλευτών.
Εργαλείο διαμόρφωσης του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης στην ομιλία του στην Ολομέλεια επί του σχεδίου νόμου για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων.
“Το Ποτάμι, μακριά από παιχνίδια εντυπώσεων, εγκαίρως, από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο μια ολοκληρωμένη πρόταση, που ήταν καρπός μιας διαφορετικής φιλοσοφίας”, ανέφερε ο Σπύρος Δανέλης, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να αξιοποιήσει όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί έως σήμερα, ανοίγοντας ουσιαστικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα.
“Πλήρη νόθευση” της λαϊκής βούλησης, χαρακτήρισε το μπόνους των 50 εδρών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιο Καρράς. Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων είπε ότι, η Ελλάδα είναι χώρα μεταναστών και το κόμμα του θα ψηφίσει όποιο νόμο έρθει στην Βουλή, είτε από την κυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση. Πρόσθεσε επίσης, ότι για όσους Έλληνες είναι κάτοικοι εξωτερικού, αλλά εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δεν υπάρχει πρόβλημα και για τους άλλους ομογενείς να υπάρξει μελέτη.
Εξέφρασε την αντίθετή του στην διαίρεση των περιφερειών και κατέληξε ότι η οικονομική κρίση απαιτεί συναινέσεις “για να μπορεί η χώρα να εκπροσωπείται με σοβαρότητα”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το