Τοπικά

Βότανα φυτεύτηκαν σε λάστιχα αυτοκινήτων… στο 12ο Δημοτικό Βόλου “Θ”

Σ6 Φ3 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΛΟΥ

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που προσπαθεί να συμμετέχει ενεργά σε πολύπλευρες και ποικίλες δράσεις. Έτσι οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες με στόχο ένα σχολείο ανοικτό στη κοινωνία και τη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών.
Αρχικά το σχολείο καλλωπίστηκε! Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών οι γονείς ζωγράφισαν και έβαψαν του κοινόχρηστους χώρους και τις τάξεις του σχολείου και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, χάρη της συλλογικής τους προσπάθειας. Στη συνέχεια καλλωπίστηκε και η αυλή του σχολείου καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος «βότανα του τόπου μας» φυτεύτηκαν σε λάστιχα αυτοκινήτων που βάφτηκαν πολύχρωμα, διάφορα βότανα θεραπευτικά και αρωματικά. Ακόμα στα δέντρα τοποθετήθηκαν χειροποίητες ξύλινες φωλιές για τα πουλιά.
Το σχολείο συμμετέχει ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου Βόλου. Πολλές τάξεις μεταβαίνουν με συνοδούς τους γυμναστές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Άσυλο, στο Κάραγατς και στον Άναυρο. Εκεί οι μαθητές γνωρίζουν από κοντά διάφορα αθλήματα και ασκούνται σε αυτά όπως τένις, cross fit, τραμπολίνο, κωπηλασία κ.α
Το σχολείο ανταποκρίνεται σε καλέσματα ανθρωπιστικών οργανώσεων και συλλέγει τρόφιμα, παιχνίδια, είδη πρώτης ανάγκης και καθαριστικά. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί και αποσταλεί τέτοια είδη στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Ορφανοτροφείο Βόλου και στο Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες. Επίσης στο Δήμο Βόλου παραδόθηκαν πολλά παιχνίδια στο πλαίσιο της δράσης «παιχνίδια αγάπης» .
Στο σχολείο εκπονούνται προγράμματα στα οποία καλούνται φορείς ή εξειδικευμένα άτομα για να μιλήσουν στους μαθητές και να συζητήσουν μαζί τους. Πρόσφατα στο πλαίσιο της Κυκλοφοριακής Αγωγής το σχολείο μας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Τροχαίας που ενημέρωσε τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων για τον ασφαλή τρόπο μετακίνησής τους.
Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας φέτος εμπλουτίστηκε καθώς οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και έφεραν από τα σπίτια τους βιβλία. Επίσης ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής επισκέφτηκε το σχολείο και προσέφερε είκοσι βιβλία στο πλαίσιο τη συνεργασίας της ραδιοφωνικής του εκπομπής «Μιλάμε για το βιβλίο» στο Ράδιο Ένα του Βόλου με το library 4 all. Τα παιδιά συνομίλησαν με το συγγραφέα , του πήραν συνέντευξη και ανανέωσαν το ραντεβού για την άνοιξη. Μέχρι τότε θα έχουν δουλέψει το μυθιστόρημά του «Το 17ο κιβώτιο» ευαισθητοποιούμενοι γύρω από το θέμα της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα και της ανάγκης ανακάλυψης του κιβωτίου μετά από 230 περίπου χρόνια που αγνοείται στα νερά του Αυλέμμονα των Κυθήρων.
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η έκδοση του τριμηνιαίου σχολικού περιοδικού και αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον τίτλο «βιβλιοπεριπέτειες στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου» έχοντας ποικίλο περιεχόμενο.
Παράλληλα κάθε τμήμα έχει οργανώσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο προγραμμάτων που εκπονούνται στις τάξεις όπως π.χ. επισκέψεις στο Λύκειο Ελληνίδων, στο Μουσείο Ελιάς, στο Μουσείο Τσαλαπάτα, στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου κ.ά.
Όπως είναι φυσικό έπεται εξίσου δημιουργική συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου σχολικού έτους.

Εκπ/σης, ως μέλος με αναπληρωτή του τον Κατσούρα Σταύρο, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ10, αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης.
Στις 8 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπου θα συμμετάσχουν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι σχολείων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το