Αθλητισμός

Βοσνιάδης: Σαν να μην μπήκαμε στο β’ μέρος

Το ότι η Νίκη φάνηκε σαν να μην μπήκε καν στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Άγιο Νικόλαο (2-0) παραδέχθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης. «Είχαμε νευρικότητα που την προκάλεσε ο αντίπαλος με τον τρόπο που ήθελε το παιχνίδι» δήλωσε ο 61χρονος προπονητής.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης παραδέχθηκε ότι ο Άγιος Νικόλαος είχε μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη και δίκαια πήρε την πρόκριση. «Αξίζουν συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν καλύτερος, είχε μεγαλύτερη διάθεση για να πάρει το παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές πάλεψαν την κάθε φάση του παιχνιδιού, δεν μας άφησαν να πάμε ήρεμα, να αναπτυχθούμε, να κάνουμε πράγματα.

Εμείς κάναμε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, δεν προηγηθήκαμε στη φάση με τον Τσουκαλά πολύ νωρίς, αλλά γενικά είχαμε μια νευρικότητα την οποία προκάλεσε ο αντίπαλος με τον τρόπο που πίεζε, τον τρόπο που ήθελε το παιχνίδι, με τη θέληση που είχε. Από εκεί βγήκε μια νευρικότητα, την οποία δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε.

Δεν κάναμε γκολ στις διπλές φάσεις, που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο για να ηρεμήσουμε κι από εκεί και έπειτα ήταν σαν να μη μπήκαμε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι πήγαινε όπως ήθελε ο αντίπαλος, ήταν πολύ δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να πούμε γι’ αυτό.

Ήταν ξεκάθαρο το πλεονέκτημα υπέρ του αντιπάλου, το οποίο όλη την εβδομάδα το συζητήσαμε και είπαμε πως είναι μια ομάδα ο Άγιος Νικόλαος που με τον τρόπο που παίζει εδώ μέσα θα δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές ομάδες. Δεν το αντιληφθήκαμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με τα λόγια ποδόσφαιρο δεν παίζεται. Ευτυχώς έρχεται νωρίς, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε ως μάθημα όλοι μας, και εμείς από το τιμ και οι ποδοσφαιριστές» δήλωσε ο προπονητής της Νίκης και συνέχισε:.

«Σίγουρα είμαστε ομάδα που θα κάνει καλύτερα πράγματα, αλλά στην κακή μας μοίρα πρέπει να βρούμε και τον τρόπο να αντιδράμε. Δεν είχαμε την ηρεμία, ως πιο έμπειρη ομάδα, να ξεπεράσουμε την ένταση που έβαζαν οι παίκτες του Αγίου Νικολάου σε κάθε φάση, αυτό είναι το κυριότερο. Σχεδόν παρουσιαστήκαμε απροετοίμαστοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρόλο που το δουλέψαμε πολύ και δώσαμε και κατευθύνσεις γιατί είχαμε δει τον αντίπαλο.

Δυστυχώς αν δεν αντιληφθείς πώς πρέπει να μπεις σε ένα παιχνίδι, όσο ομάδα παραπάνω κατηγορίας και να ‘σαι, αυτό δεν μπορείς να το ξεπεράσεις μετά. Δεν κάναμε τις φάσεις που έπρεπε γκολ κι από εκεί και μετά κατόρθωσε με δύο λάθη τεράστια που κάναμε εμείς να πάρει το προβάδισμα και να διαχειριστεί το παιχνίδι. Μας έβαλε κι ένα δεύτερο γκολ, το οποίο προήλθε πάλι από ένα τεράστιο λάθος μας.

Γίνονται αυτά στα παιχνίδια. Το κυριότερο είναι να μην ακυρώσουμε την προσπάθειά μας, η οποία είμαι σίγουρος θα πάει όπως πρέπει. Έρχονται και κακές μέρες, αλλά και αυτές πέρα από την πίκρα πρέπει να κρατήσουμε και πράγματα που θα μας βοηθήσουν ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούμε έτσι. Συγχαρητήρια και πάλι στον αντίπαλο, κέρδισε δίκαια».

Ερωτηθείς για το αν θα επηρεάσει ο αποκλεισμός τη συνέχεια της προετοιμασίας απάντησε: «Είμαστε μια έμπειρη ομάδα. Ήρθε το στραβό νωρίς. Πιστεύω σίγουρα θα αντιδράσουμε. Να συγκεντρωθεί η ομάδα, να είμαστε όπως πρέπει με όλα τα παιδιά κοντά μας. Εννοείται κάναμε τεράστια λάθη σήμερα, που δεν τα περιμέναμε και το κυριότερο δεν αντιδράσαμε σωστά στην πίεση του αντιπάλου.

Είναι σίγουρο ότι το μεγάλο μάθημα που θα πάρουμε είναι ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει εσύ να το κάνεις εύκολο κι εσύ να δημιουργείς πράγματα. Η εμπειρία υπάρχει, κι απ’ έξω και μέσα. Πιστεύω ότι θα αφαιρέσουμε όλα τα αρνητικά που παρουσιάσαμε και είμαστε μια ομάδα που θα κάνει καλύτερα πράγματα. Απλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, δεν θα μας χαριστεί κανείς. Μια ομάδα που έχει χριστεί φαβορί δεν σημαίνει ότι θα παίρνει τα παιχνίδια μόνο με το όνομα.

Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να βρούμε τρόπο και καλύτεροι να γίνουμε και αν μας τύχει ξανά παιχνίδι που μας πάει ανάποδα να μην παρουσιαστούμε έτσι, δηλαδή να είμαστε εκτός και να παρουσιάζουμε τεράστια νευρικότητα. Είναι πράγματα που παρουσιάζονται στο ξεκίνημα, να κοιτάξουμε στη συνέχεια να μη το ξαναπάθουμε».

Σκύβαλος: Οι παίκτες μου υπερέβαλαν τους εαυτούς τους
Περιχαρής ήταν ο Μανώλης Σκύβαλος και όχι άδικα, αφού ο Άγιος Νικόλαος πανηγύρισε δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση σε βάρος αντιπάλου από μεγαλύτερη κατηγορία. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας μίλησε για τα εξής θέματα:

Για τον Άγιο Νικόλαο: «Από εκεί και πέρα θα δώσω συγχαρητήρια στα δικά μας τα παιδιά, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια και γι’ αυτόν τον λόγο καταφέραμε να αποκλείσαμε μια ομάδα παραπάνω κατηγορίας. Υπερέβαλαν τους εαυτούς τους, μόχθησαν πολύ, κέρδισαν «μονομαχίες» και ήταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει».

Για τη Νίκη: «Θα ήθελα να ευχηθώ στη Νίκη Βόλου καλή πορεία στη Σούπερ Λιγκ 2, όποτε ξεκινήσει. Είναι μια πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα και της εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Για το πόσο σημαντικό είναι που συνεχίζει στο Κύπελλο η ομάδα του: «Είναι πολύ σημαντικό, γιατί δεν χρειάζεται να ψάχνουμε φιλικά για να παίξουμε και να είμαστε σε εγρήγορση. Επομένως θα έχουμε κι άλλο επίσημο παιχνίδι, διότι όσα φιλικά και να παίζεις, το επίσημο είναι κάτι διαφορετικό. Απ’ αυτή την άποψη είναι πολύ σημαντικό, γιατί είμαστε σε ετοιμότητα. Από την άλλη μεριά φέρνουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα, δημιουργείται μια συσπείρωση και ταυτόχρονα μεγαλώνει την πίστη της ομάδας και των φιλάθλων για κάτι καλό φέτος».

Για το ότι δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσει η Γ’ Εθνική: «Αυτό το πρόβλημα το ξέρουμε και με αυτό πορευόμαστε. Είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Τώρα δώσαμε ένα παιχνίδι με μία καλή ομάδα και περάσαμε στην επόμενη φάση. Ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού και δικαιωθήκαμε, αλλά στην ουσία δεν κάναμε κάτι. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι περίεργο, θα είναι δύσκολο και θα πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση με τις ομάδες της κατηγορίας. Θεωρώ ότι με πολλή δουλειά στην καθημερινότητα, μπορούμε να κάνουμε και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το