Αθλητισμός

Βοσνιάδης: Έχουμε τη χαλαρότητα των φιλικών

Στη χαλαρότητα των φιλικών παιχνιδιών που έχουν ακόμη οι ποδοσφαιριστές της Νίκης, απέδωσε την προβληματική εικόνα κόντρα στην ΑΕΛ ο Αλέκος Βοσνιάδης. «Οι αντίπαλοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι από εμάς και μπράβο τους» παραδέχθηκε ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τα εξής θέματα:

Για το φιλικό με την ΑΕΛ: «Ένα φιλικό παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Με τα προηγούμενα αποτελέσματά του συσπειρώθηκε, συγκεντρώθηκε και ήρθε αποφασισμένος. Τον βρήκαμε σε επίπεδο ομάδας, που ήταν σαν να παίζει πρωτάθλημα και μπράβο του. Αντέδρασαν σωστά. Εμείς έχουμε ακόμη τη χαλαρότητα των φιλικών παιχνιδιών. Οι αντίπαλοί μας ήταν πνευματικά πιο προετοιμασμένοι από εμάς. Ήταν πρώτοι στις «μονομαχίες», όταν χρειάζονταν η μπάλα να φύγει, έφευγε με τον τρόπο που έπρεπε.

Στο συγκεκριμένο ματς, επειδή μας είχαν δει σε προηγούμενα παιχνίδια, επιλέξανε να μην πρεσάρουν ψηλά, να παίξουν γρήγορα στην «πλάτη» της άμυνάς μας. Φάγαμε γρήγορα δύο τέτοια γκολ, το ένα πίσω απ’ το άλλο, με τον ίδιο τρόπο. Δεν αμυνθήκαμε καλά και δεν ήμασταν ψύχραιμοι. Όταν το παιχνίδι στράβωσε δεν αντιδράσαμε καλά.

Όλα αυτά είναι μαθήματα που πρέπει να πάρουμε κι ας έχει έναν μήνα ακόμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Εννοείται άλλο τα φιλικά παιχνίδια για εμάς και άλλο τα επίσημα. Δεν το συζητάμε ότι θα είμαστε έτσι. Είμαστε ακόμη σε φάση που αλλάζουμε τις ενδεκάδες, δίνουμε τον ίδιο χρόνο, προσπαθούμε να γεμίσουμε όλα τα παιδιά από χρόνο συμμετοχής.

Εννοείται ότι θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο ακόμη κι όταν δεν τα κερδίζεις, κάποιο κέρδος πρέπει να αποκτήσεις, βλέποντας τα λάθη σου και τι δεν πρέπει να κάνεις, ώστε να μην είσαι εύκολη λεία στον αντίπαλο.

Εννοείται ότι δεν θα είναι τίποτα εύκολο για εμάς. Τα αποτελέσματα πρέπει να δίνεις μάχη για να τα κερδίζεις. Δεν υπάρχει κάτι εύκολο. Γύρω απ’ αυτό θα προετοιμαστούμε, θα προσαρμοστούμε και θα διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε σαν ομάδα».

Για την επιστροφή των Σιαφά και Τσουκαλά: «Για 20 με 25 λεπτά είχαμε επιλέξει με τους γιατρούς να μπουν Σιαφά και Τσουκαλάς ώστε να μην τους φορτώσουμε. Βλέπετε ότι τα δυο παιδιά δεν είναι για να βγάλουν κι άλλο τραυματισμό, γιατί ταλαιπωρήθηκαν.

Υπήρξαν κι άλλα παιδιά που έπρεπε να βγουν λίγο πιο νωρίς, γιατί το έφερε η ανάγκη να έχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς. Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο στους παίκτες που έλειπαν. Σίγουρα φαίνεται ότι είναι πίσω, κυρίως ο Σιαφά γιατί ταλαιπωρήθηκε. Νομίζω ότι ο Σταύρος (σ.σ. Τσουκαλάς) έχει την εμπειρία να επανέρθει γρήγορα.

Το σημαντικό είναι κάποια στιγμή να γυρίσει το μυαλό μας στα παιχνίδια και να μην έχουμε αυτή τη χαλαρότητα των φιλικών. Παιχνίδι με παιχνίδι αυτό θα επιτευχθεί. Ας το έχουμε στο μυαλό μας».

Για τον τραυματισμό του Γρομητσάρη: «Είναι διάστρεμμα. Γύρισε το πόδι του, να δούμε. Θα κάνουμε τα απαραίτητα και θα δούμε. Μακάρι να μην χρειαστεί χρόνος για να είναι το παιδί όπως πρέπει. Αλλά αυτά είναι μέσα στα παιχνίδια. Αναγκαστικά τέτοια πράγματα θα έχεις».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Νίκης: «Μάχη κάθε μέρα για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται και το κυριότερο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ομάδα χωρίς διάθεση και θέληση να αμυνθεί και να δει το ίδιο όλα τα παιχνίδια, θα το βρίσκει μπροστά της και θα έχει πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι παίζω μόνο επιθετικά. Ποδόσφαιρο είναι χάνω τη μπάλα, δίνω μάχες, είμαι οργανωμένος, είμαι τακτικά όπως πρέπει. Σιγά-σιγά με τα παιχνίδια και πλησιάζοντας στο πρωτάθλημα θα αποκτήσουμε κι αυτή την κατάσταση, δηλαδή από το χαλαρό φιλικό σε επίσημα παιχνίδια και καλύτερες συμπεριφορές».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το