Αθλητισμός

Βοσνιάδης: Δεν μπορούσε να πάει άλλο ανάποδα

Την άποψη ότι το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα σου δώσει αυτό που σου έχει στερήσει, όπως συνέβη κόντρα στη Σαντορίνη, υποστήριξε ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν γινόταν να συνεχιστεί η κακοδαιμονία. Ταυτόχρονα ο προπονητής ομολόγησε ότι είναι ευθύνη αποκλειστικά της Νίκης η κακή πορεία φέτος.

 Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε στην ιστοσελίδα Sportkyklades.gr για τα εξής θέματα:

Για το πρώτο «διπλό» φέτος: «Δεν μπορούσε να μας πάει άλλο ανάποδα. Η ομάδα με καλή παρουσία πετούσε αποτελέσματα. Κάποια στιγμή, επειδή το ποδόσφαιρο έτσι είναι, θα σου δώσει ό,τι σου έχει στερήσει. Από την αρχή η Νίκη Βόλου παίζει καλό ποδόσφαιρο και δυστυχώς δεν παίρνει τα αποτελέσματα από ατυχία κάποιες φορές. Αυτό που επιδιώξαμε να κάνουμε είναι να αποκτήσει η ομάδα ηρεμία, να αποκτήσει ισορροπία αμυντικά και επιθετικά, να μπορεί να βρει τις φάσεις μπροστά και να είναι οργανωμένη αμυντικά».

Για την αναμέτρηση με τη Σαντορίνη: «Ήμασταν σίγουροι πως από τον τρόπο που μπήκαμε στο παιχνίδι θα βρούμε την ευκαιρία μας να πετύχουμε ένα γκολ. Πρεσάραμε τον αντίπαλο πολύ ψηλά, δεν τον αφήσαμε να «χτίσει» από πίσω και να δημιουργήσει το παιχνίδι του, που θα του αποφέρει φάσεις.

Ο αντίπαλος αναγκάστηκε να πάει με μεγάλα γεμίσματα στον Κανούλα αλλά είχαμε μία τριάδα που ήταν πολύ δυνατή στον αέρα. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα, βρήκαμε τις φάσεις, θα μπορούσαμε με καλύτερες επιλογές να έχουμε ανοίξει το σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε για να κάνουμε το δεύτερο γκολ και πήγαμε με αγωνία μέχρι το τέλος. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις πόντους απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους μ’ εμάς και είμαστε πολύ κοντά σε θέσεις».

Για τον στόχο που έχει θέσει: «Έχουμε βάλει έναν στόχο, στα έξι τελευταία παιχνίδια να πάρουμε παντού νίκες. Ήδη έχουμε πετύχει τις δύο κι αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Θέλουμε βαθμούς μέχρι το τέλος ώστε αυτή η ομάδα να ξαναβρεί την ηρεμία της και στη συνέχεια να σχεδιάσει το μέλλον της».

Για το ότι η Νίκη δημιούργησε αρκετές φάσεις για αγώνα εκτός έδρας: «Η Νίκη έχει αδικήσει τον εαυτό της. Σε πολλά παιχνίδια, είτε από απροσεξία, είτε από ικανότητα, είτε από λάθος εκτίμηση, χάθηκαν πολλοί βαθμοί. Όσο δεν σκοράρει η επιθετική γραμμή, τόσο φορτώνεται με άγχος η αμυντική γραμμή και γίνεται ένα λάθος, το πληρώνεις και μετά πάνε όλα στράφι. Είμαστε καλή ομάδα, δημιουργούμε παντού φάσεις και κάποια στιγμή θα πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε. Πραγματικά αδικούμαστε από τη βαθμολογική μας θέση».

Για το ότι η Νίκη με ιστορία, μεγάλο μπάτζετ και υψηλούς στόχους βρίσκεται σε χαμηλή θέση στη βαθμολογία: «Υπάρχουν λάθη που γίνανε και δεν είναι ώρα να τα αναλύσουμε. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι. Να σέβεσαι τον αντίπαλο, να μην κοιτάς ονόματα, να μην λες πως είμαι εγώ κάποιος. Όταν έχεις καβαλήσει το «καλάμι», αυτό γυρίζει «μπούμερανγκ». Αν δεν σου έρθουν δύο-τρία αποτελέσματα, τότε το βρίσκεις μπροστά σου.

Αυτή η ομάδα δεν εκτίμησε σωστά το πόσο δύσκολο είναι αυτό το πρωτάθλημα και πιο πολύ βγήκε στα λόγια παρά στις πράξεις. Τώρα έχει μαζευτεί αυτό, τώρα έχει τη δυνατότητα και τη σοβαρότητα να πάρει η ομάδα τα αποτελέσματα που πρέπει, ώστε να πάρει τη σωστή βαθμολογική θέση. Για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, φταίει η Νίκη Βόλου δεν φταίει κανείς άλλος. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες».

Για τη Σαντορίνη: «Να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο και στον κ. Παντέλη. Είμαι σίγουρος πως δεν θα μπλέξει αυτή η ομάδα. Υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν είναι όσο καλές είναι η Σαντορίνη. Εύχομαι τα καλύτερα και να εκπληρώσουν τους στόχους τους γιατί κάνουν μία τεράστια προσπάθεια».

Για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία: «Με τα δύο αυτά αποτελέσματα είμαστε σε καλό δρόμο. Πετάξαμε κι ένα παιχνίδι στον Ασπρόπυργο που εκεί ήταν το αποκορύφωμα. Πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι και πατώντας στη γη πραγματικά και αντιμετωπίζοντας με σεβασμό στον κάθε αντίπαλο, θα πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει και η ομάδα θα είναι όπως πρέπει».

Για τον τραυματισμό του Ροχάνο: «Έχει ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς. Κάνει μία τεράστια προσπάθεια, είναι ένας πραγματικά τίμιος παίκτης που δίνει τα πάντα για την ομάδα. Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κάνει τεράστια προσπάθεια. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, σύντομα θα το ξεπεράσουμε».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το