Αθλητισμός

Βοσνιάδης: Δείξτε εμπιστοσύνη στην ομάδα

Να εμπιστευτούν την ομάδα ζήτησε από τους φιλάθλους της Νίκης ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο 61χρονος προπονητής τόνισε ότι στα φιλικά γίνονται πολλές αλλαγές για να είναι έτοιμοι όλοι οι ποδοσφαιριστές και υποσχέθηκε ότι η εικόνα θα είναι διαφορετική στο πρωτάθλημα.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τα εξής θέματα:

Για τον αγώνα εναντίον της ΠΑΟΚ Β’: «Ένα παιχνίδι, όπου επιλέξαμε να παίξει όλη η ομάδα, να πάρουν οι παίκτες τον ίδιο χρόνο. Για ένα ακόμη παιχνίδι ενώ κάναμε αρκετές φάσεις, δεχτήκαμε δυο φθηνά γκολ που τα δώσαμε πάλι εμείς. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που το κάνουμε αλλά είναι μέσα στην προετοιμασία, θα ζήσουμε με αυτό και θα πρέπει να το διορθώσουμε. Ηρεμία πρέπει να υπάρχει. Ξέρουμε τι να ετοιμάσουμε και πώς θα μπει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Διακρίνω άγχος γενικά γύρω-γύρω αλλά δεν είναι ο χρόνος για να το παρουσιάσουμε αυτό».

Για τις πολλές αλλαγές στο προχθεσινό φιλικό: «Κάνουμε τις επιλογές μας και αλλάζουμε πρόσωπα. Ναι ήρθε ένα παιχνίδι (σ.σ. με τον Άγιο Νικόλαο), που στεναχώρησε πολύ κόσμο όπως κι εμάς, αλλά είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, πιέσαμε τον αντίπαλο, κλέψαμε μπάλες, δεν είχαμε την ηρεμία να τελειώσουμε το παιχνίδι. Στη δεύτερη φάση αν θυμάμαι του ΠΑΟΚ έγινε ένα απίστευτο λάθος δικό μας και βρεθήκαμε να είμαστε 0-1 στο σκορ. Έπειτα ήρθε η ισοφάριση γιατί ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που ελέγχουμε το παιχνίδι, η μπάλα βγαίνει άουτ, κάνουμε ακόμη ένα λάθος και βάλαμε πάλι τον αντίπαλο μπροστά».

Για τα ατομικά λάθη: «Αυτά παρουσιάζονται στην προετοιμασία και το κυριότερο είναι πράγματα, τα οποία πρέπει η ομάδα να δουλέψει για να τα αποφύγει. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα διορθώσουμε και δεν είναι αυτή η ομάδα, που εμφανίζει τα πάνω-κάτω της. Σίγουρα θα υπάρχει πιο σταθερή απόδοση.

Για την κριτική που ασκείται: «Το σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα και στην ομάδα. Αν ο καθένας λέει «το μακρύ του και το κοντό του» είναι σίγουρο πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Και αυτό το πρόβλημα ακόμα είμαστε εδώ εμείς για να το ξεπεράσουμε. Ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει και στο φινάλε θα ξεχάσουμε και τα λόγια και όλη τη διαδικασία.

Περνάει μια προετοιμασία, όπου είμαστε στον τρίτο μήνα γεμάτο και κανείς δεν θέλει να δικαιολογήσει κανέναν. Θέλουμε μια ομάδα που θα «σκίζει» τον αντίπαλο και θα βάζει πέντε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αντίπαλοι. Και είναι και προετοιμασία που αν δεν εκμεταλλευτούμε τώρα τα παιδιά, να παίξουν, να πάρουν τον χρόνο τους, να δούμε τις δυνατότητές τους, πότε θα γίνει αυτό; Αν τώρα είμαστε έτοιμοι, στην κάθε ανάποδη που θα μας τύχει να πούμε κάτι; Όλο το έργο είναι να βελτιώσουμε την ομάδα μας, να παρουσιάσουμε την ενδεκάδα, δηλαδή τα παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι πιο μπροστά. Έχουμε άλλα δύο φιλικά μέχρι την έναρξη, όπου θα παρουσιαστούμε τελείως διαφορετικοί».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Δώστε μας λίγο χρόνο όλοι όσοι είστε γύρω απ’ την ομάδα, να κάνουμε αυτά που έχουμε στο κεφάλι μας. Εδώ μπορούμε να τα κάνουμε να βλέπουμε τα συν και τα πλην μας, αλλά εννοείται ότι στο πρωτάθλημα θα είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα. Αφήστε μας λοιπόν να δούμε όλο μας το έμψυχο υλικό, να το αξιολογήσουμε και να μπούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται στο πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει μετά από τρεις εβδομάδες. Μην ακυρώνετε την ομάδα, μην το κάνετε αυτό, είναι τεράστιο λάθος.

Όλοι εμείς που βρισκόμαστε μέσα στην ομάδα και στα αποδυτήρια ξέρουμε πού θα φτάσει αυτή η ομάδα με τη δουλειά της. Μην μπαίνουμε στη διαδικασία να ασκούμε έντονη κριτική στα φιλικά, στα οποία βλέπετε δεν παρουσιάσαμε ποτέ μια συγκεκριμένη ενδεκάδα. Αλλάζουμε πολλά πρόσωπα, κάνουμε τις αλλαγές στο ημίχρονο. Δώστε μας τον χρόνο και μην περάσει το πρόβλημα μέσα στην ομάδα και το κουβαλήσουμε στο πρωτάθλημα».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Η εμπειρία υπάρχει, ξέρουμε τι πρέπει ν’ αλλάξουμε, ξέρουμε πώς να παρουσιαστούμε. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι. Έρχεται η ομάδα από τρεις μήνες προετοιμασία, καμιά ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτό το διάστημα, γιατί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία το χρονικό διάστημα που έπρεπε. Ξανακάνουμε τον κύκλο και αναγκαζόμαστε τώρα να έχουμε μια προετοιμασία επί δύο. Ας μπούμε, λοιπόν, στη διαδικασία να δικαιολογήσουμε όλοι την κατάσταση».

Για το αν τα επόμενα φιλικά πρέπει να γίνουν με κλειστές πόρτες: «Όχι, γιατί να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών; Για να μην έχουμε την πίεση ή τα λόγια; Δεν μας πειράζει. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η ομάδα ήρθε μετά από κόπους και βάσανα, μετά από πολλά χρόνια αποχή από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήρθε με την ημιεπαγγελματική Φούτμπολ Λιγκ και ξέρουμε τι πέρασε. Φτιάξαμε μια ομάδα που πέρσι βγήκε στην ουσία 3η και την εμπιστεύτηκε όλος ο κόσμος. Και οι απ’  έξω κατάλαβαν τι ομάδα φτιάξαμε.

Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη. Μην περιμένουμε το πρώτο στραβοπάτημα την ευκαιρία να βάλουμε πράγματα σε τάξη. Όλα ανοιχτά θα τα κάνουμε, γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε και κάτι. Μέσα από την πίεση η ομάδα θα φτιάξει. Εμείς ξέρουμε τι θα πετύχουμε, ο κόσμος όμως δεν πρέπει να ξεχνάει από τι προβλήματα πέρασε η συγκεκριμένη ομάδα και έφτασε αυτή τη στιγμή να τη θεωρούν φαβορί και να την έχουν κατατάξει στις πέντε που θα παλέψουν για την άνοδο».

Για τη φετινή ομάδα: «Εμείς είπαμε ότι θα είμαστε εκεί. Κανείς όμως από εμάς δεν είπε ότι θα βάζουμε τέσσερα γκολ σε κάθε αντίπαλο  και θα κάνουμε 30 νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο πρέπει να αγαπήσεις και να στηρίξεις την ομάδα που έχεις μπροστά σου. Μιλάω για τους φιλάθλους μας και την ομάδα μας που έχουμε κάθε χρόνο. Θέλει στήριξη και η ομάδα θα δώσει αυτά που πρέπει, δηλαδή το πάθος στα παιχνίδια και τον ενθουσιασμό. Αυτή τη στιγμή πάμε σε φιλικά παιχνίδια και είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Διακρίνω ότι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.

Είτε ο κόσμος είναι δίπλα μας είτε υπάρχει γκρίνια, εμείς αυτό που είναι να κάνουμε θα το κάνουμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα χειροκροτεί. Αυτό δεν το λέω για να καλυτερέψω μια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, αλλά γιατί το πιστεύω πραγματικά. Όποιος πιστεύει ας έρθει δίπλα μας. Είμαστε μια ομάδα που θα δίνει παντού «μάχες». Ας τις δώσουμε κι εμείς από τα φιλικά από εδώ και πέρα και από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να καταφέρουμε να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το