Ελλάδα

Βοσκός στη Λαμία ήρθε αντιμέτωπος με λύκο μέρα μεσημέρι

Αντιμέτωπος με λύκο βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος στην Λαμία μέρα μεσημέρι.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κοντά στην Εθνική Οδό λίγο μετά το χωριό Προσκυνά στην περιοχή της Λοκρίδας, όταν ένας 26χρονος κτηνοτρόφος που έβοσκε αμέριμνος τα πρόβατα τoυ είδε ξαφνικά έναν λύκο να επιτίθεται στο κοπάδι του.
Ο βοσκός μετά το αρχικό σοκ άρχισε να φωνάζει προκειμένου να απομακρυνθεί το άγριο ζώο ωστόσο ο λύκος είχε προλάβει ήδη να «κατασπαράξει» πέντε πρόβατα.

Μετά το συμβάν ο βοσκός απέστειλε σχετική ενημέρωση στον τοπικό Τύπο προκειμένου, να ενημερωθούν οι γύρω κτηνοτρόφοι, περιγράφοντας πως ακριβώς έγινε το συμβάν: «Σήμερα το πρωί κατά τις 7 έβγαλα τα πρόβατα μου για βοσκή κοντά στο χωριό που μένω στο Προσκυνά. Τα είχα κοντά στην Εθνική Οδό και εκεί που ήμουν αμέριμνος επιτέθηκε στο κοπάδι λύκος και οι απώλειες ήταν πέντε πρόβατα.
Το παράξενο ήταν που ήταν τόσο κοντά στην Εθνική οδό! Ποτέ δεν είχε ξαναεμφανιστεί τόσο χαμηλά λύκος και ειδικά στο χωριό, τόσα χρόνια που διαθέτουμε πρόβατα.
Τον είδα στα 50 μέτρα και ανάμεσα το κοπάδι και τα πήρε στο κυνήγι. Άρχισα να φωνάζω να πετάω πέτρες αλλά τίποτα. Τα πρόβατα πήραν το δρόμο για τον στάβλο και και εγώ από πίσω.
Μετά από 200 μέτρα άρπαξε το πρώτο και μετά στην σειρά τα άλλα. Εγώ έμεινα πιο πίσω και τα έβρισκα το ένα μετά το άλλο δαγκωμένα στο λαιμό. Ήταν μεγάλος σε μέγεθος και από ότι φαίνεται πεινασμένος. Σας ενημερώνω προκειμένου να το δημοσιεύσετε για να ενημερωθούν και οι γύρω κτηνοτρόφοι. Σας ευχαριστώ».

Πηγή: LamiaNOW.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το