Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Εμφανίστηκε δημόσια μετά από ένα χρόνο η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση εδώ και πάνω από ένα χρόνο έκανε η σύζυγος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως αναφέρουν τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας, βάζοντας έτσι τέλος σε μια απουσία που από πολλούς είχε αποδοθεί στον κορωνοϊό και από άλλους σε εγκυμοσύνη.

Ο λόγος για την Ρι Σολ Γιου, που φέρεται να είναι 30 χρονών και η οποία συνόδευσε τον σύζυγό της σε μια συναυλία με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του πατέρα και προκατόχου του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Η επέτειος της γέννησης του δεύτερου της δυναστείας των Κιμ είναι γνωστή στη Βόρεια Κορέα ως η «ημέρα του άστρου που λάμπει» και πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αργίες του βορειοκορεατικού ημερολογίου.

Η επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun δημοσίευσε φωτογραφίες του ζεύγους να χαμογελά και να χειροκροτεί τους καλλιτέχνες του Θεάτρου Μανσουντάε στην Πιονγκγιάνγκ, ενώ όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA: «Όταν ο γενικός γραμματέας εισήλθε στην αίθουσα μαζί με τη σύζυγό του Ρι Σολ Γιου υπό τους ήχους μιας μουσικής υποδοχής, όλοι οι συμμετέχοντες τους επευφήμησαν ζητωκραυγάζοντας». Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, κανένας από τους θεατές δεν φοράει μάσκα.

Η Ρι Σολ Γιου είχε να εμφανισθεί δημοσίως από τον Ιανουάριο του 2020, σε μια εκδήλωση που συνδεόταν με το σεληνιακό Νέο Έτος. Αυτή η δημόσια παρουσία της δίνει τέλος σε όλα τα σενάρια που είχαν να κάνουν με την «εξαφάνισή» της από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το