Ελλάδα

Βόρεια Ελλάδα: Θανάτους από «παραμελημένες» παθήσεις φέρνουν τα νοσοκομεία κορονοϊού

Σε θανάτους από «παραμελημένες» παθήσεις εκτός κορονοϊού θα οδηγήσει η επί μακρόν μετατροπή των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία covid-19 εκτιμούν υγειονομικοί φορείς της Θεσσαλονίκης μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι τo πρόβλημα είναι πανελλαδικό και ιδιαίτερα έντονο σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας αλλά και των Ιωαννίνων. «Η πραγματικότητα είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν σχεδόν αναστείλει ουσιαστικά την δραστηριότητά τους» δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης εργάζεται σε συνθήκες υπερκόπωσης και «οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση της πίεσης ώστε να δώσουμε μια ανάσα ανασυγκρότησης, εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στους συναδέλφους στην πρώτη γραμμή». Παράλληλα ο ΙΣΘ είναι αντίθετος σε κάθε περαιτέρω χαλάρωση του ήδη… χαλαρού μέχρι σήμερα lockdown, όπως αναφέρει.

Παρότι παρατηρείται μια μικρή μείωση των εισαγωγών ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες, η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζεται καθώς οι διαθέσιμες απλές κλίνες για ασθενείς covid-19 είναι κατειλημμένες κατά 70% ενώ οι αντίστοιχές κλίνες ΜΕΘ κατά 90%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) συνεδρίασε εκτάκτως, το Σάββατο 12/12/2020, με μοναδικό θέμα την επανεκτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην πόλη μας. Το συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ. κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικάκη καθώς και την επικεφαλής του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στη Β. Ελλάδα (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β.Ελλάδας) διευθύντρια του ΕΣΥ κα Γεωργία Λεπτοκαρίδου-Λακασά, σχετικά με τη λειτουργία και τα προβλήματα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης καθώς και τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το