Τοπικά

Βora – Bora και Μιρτάλη: Άφησαν τη σφραγίδα τους στη διασκέδαση των Βολιωτών τις δεκαετίες ’80 και ’90

Η διαδικτυακή ομάδα 80s, 90s,00s συνεχίζει να κρατά ζωντανές τις μνήμες από τη νυχτερινή ζωή στα κλαμπ του Βόλου. Στη σημερινή της διαδρομή περνά από την Βora – Bora της δεκαετίας του ’80 στη Μιρτάλη τη δεκαετία του ’90.
Χώροι διασκέδασης υψηλών προδιαγραφών, που φιλοξένησαν γνωστούς ηθοποιούς, γνωστά ονόματα του θεάματος, συναυλίες και πρωτοποριακά για την εποχή τους δρώμενα, άφησαν τη σφραγίδα τους στη διασκέδαση των Βολιωτών.

Η Bora-Bora λειτούργησε, από τον Σάββα Μεντεκίδη (εν ενεργεία τότε αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας) πρώτη φορά το 1980 στη θέση που είναι σήμερα η αντιπροσωπεία της Skoda στην οδό Αθηνών. Καταλάμβανε τον χώρο, όπως φαίνεται σήμερα από την ξύλινη μεγάλη σκάλα και δεξιά. Στην πίστα της χόρεψαν μεγάλοι ηθοποιοί, όπως Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστας Βουτσάς και πολλοί άλλοι. Πρωτοπορία για την εποχή ήταν τα θεματικά πρωινά Κυριακής, με τον μεγαλύτερο μουσικό παραγωγό Γιάννη Πετρίδη ο οποίος παρουσίαζε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη μουσική, τους διαγωνισμούς χορού με σημαντικά έπαθλα,
τις επιδείξεις μόδας με Σταρ Ελλάς της εποχής, όπως Μπέλα Αδαμοπούλου, Υβέτ και άλλες. Σε μια εποχή χωρίς ιδιωτική τηλεόραση να προβάλει τέτοια γεγονότα, η άφιξη αυτών των ονομάτων αποτελούσε σημαντικό γεγονός.
Λειτουργούσε καθημερινά μέχρι τις 3.00 και Σαββατοκύριακα με ελεύθερο ωράριο.

Τα Χριστούγεννα του 1993 ξεκίνησε Disco Mirtali με τη σφραγίδα του Σάββα Μεντεκίδη στις Αλυκές. Ήταν η μεγαλύτερη στον Βόλο (600 m2 καθαρό χώρο για διασκέδαση). Διέθετε στην είσοδο βιτρίνες καταστημάτων που οι θαμώνες είχαν δυνατότητα να δουν πριν μπουν για να διασκεδάσουν. Προσέφερε, λόγω του αμφιθεατρικού σχεδιασμού χωρίς κολώνες, θέα από όλες τις γωνίες προς τη μεγάλη πίστα (απαραίτητο στοιχείο κάθε Disco). Είχε μεγάλους βοηθητικούς χώρους (μπαρ, κουζίνα, καμαρίνια, αποθήκες,). Εξαιτίας των παραπάνω φιλοξένησε μεγάλα event που δεν ήταν συνήθη για την εποχή.
– Συναυλία Κώστα Χαριτοδιπλωμένου αμέσως μετά την άνοδο του Lost in the night στην κορυφή των charts.
– Δύο συναυλίες (από τις πρώτες σε επαρχιακή πόλη) σε δύο συνεχόμενες μέρες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με το βολιώτικο συγκρότημα NORMAL που έγιναν sold out και οι δύο.
– Πρωινά Κυριακής με τον Γιάννη Πετρίδη, που πλέον ταυτόχρονα με τη μουσική γινόταν και αναπαραγωγή του βιντεοκλίπ από τηλεοράσεις περιφερειακά του χώρου, για να χορεύει και να βλέπει ο κόσμος ταυτόχρονα το κομμάτι που έπαιζε.
– Πάρτι Μασκέ ενηλίκων με βραβεία για την καλύτερη αμφίεση.
Παρόλα αυτά το ρεκόρ προσέλευσης είχε αποχαιρετιστήριο πάρτι του Φροντιστηρίου «Στόχος» με περίπου 1200 εισιτήρια στα μέσα της δεκαετίας 80’s.
Λειτούργησε μέχρι τα Χριστούγεννα του 1993 πάντα μεταξύ Σεπτεμβρίου-Ιουνίου.


Με συνηθισμένους τους Βολιώτες από τις μεσαίες σε μέγεθος ντίσκο του Βόλου άνοιξε η Μιρτάλη, μια ντίσκο με αθηναϊκές προδιαγραφές. Ήταν η εποχή που στον Βόλο η Ρατατούιλ και η Τόλερανς είχαν όλο τον νυχτερινό κόσμο του Βόλου… Η Μιρτάλη ήταν (και είναι ακόμη σαν οίκημα) στην αρχή του Σωρού στην ανηφόρα, μεγάλο μαγαζί με τεράστιο πάρκιν, με μεγάλο μπαρ για την εποχή εκείνη. Την άνοιξε ο Σάββας Μεντεκίδης με όνειρα και φιλοδοξίες. Πάρτι, επιδείξεις μόδας, χοροί (break dance) και πολλές άλλες εκπλήξεις για την εποχή εκείνη. Τον μεγάλο «πανικό» τον έκανε ο επαγγελματίας του είδους, ο γνωστός σε όλο τον Βόλο dj Nick (Νίκος Λεβαντής) που έπιανε το μικρόφωνο και τους τρέλαινε όλους στην πίστα. Περάσαμε χειμώνες καταπληκτικούς!

ΦΙΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το