Κόσμος

Βομβάρδισαν τουρκικό πλοίο οι Λίβυοι – τουλάχιστον ένας νεκρός

ΛΙΒΥΗ

Νέο περιστατικό επίθεσης σε εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης, αυτή τη φορά τουρκικών συμφερόντων, καταγράφηκε την Κυριακή, με τα πυρά να προέρχονται τόσο από την ακτή όσο και από τον αέρα. Τουλάχιστον ένας αξιωματικός σκοτώθηκε ενώ υπάρχουν και τραυματίες μεταξύ του πληρώματος.

Το τουρκικό φορτηγό πλοίο δέχθηκε πυρά αρχικά από τις ακτές της Λιβύης και την ώρα που προσέγγιζε το λιμάνι του Τομπρούκ.

Στη συνέχεια και ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την περιοχή, ακολούθησε επίθεση από αέρος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από τις επιθέσεις σκοτώθηκε ο τρίτος αξιωματικός του πλοίου έχασε τη ζωή του και άλλα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την επίσημη τουρκική θέση, το εμπορικό πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα την ώρα των επιθέσεων.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δεν διευκρινίζεται ποιος εξαπέλυσε τις επιθέσεις.

Το συμβάν αυτό δεν είναι το μόνο, καθώς το τελευταίο διάστημα είναι συχνές οι περιπτώσεις εμπορικών πλοίων που γίνονται στόχος.

Στις αρχές Ιανουαρίου είχε σκοτωθεί ένας Ελληνας και ένας Ρουμάνος ναυτικός σε ελληνικό τάνκερ, όταν λιβυκό μαχητικό των δυνάμεων που είναι πιστές στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση βομβάρδισε ένα ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της χώρας.

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο το δεξαμενόπλοιο Araevo, το οποίο μετέφερε 12.600 τόνους αργού πετρελαίου και βρισκόταν έξω από το λιμάνι Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, όπως ανέφεραν το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδας και Λίβυοι αξιωματούχοι.

Πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το