Ελλάδα

Βόμβα σε Ντογιάκο: Ανέπαφη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., γεμάτη αποτυπώματα και στοιχεία

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχει μεταφερθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε χθες τα ξημερώματα έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην περιοχή του Βύρωνα. Η βόμβα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών, καθότι είναι ανέπαφη κι έτσι εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και DNA, πράγμα το οποίο είναι ένα «δώρο» για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού δείχνει ότι πρόκειται για νέα και άπειρα άτομα, τα οποία την κατασκεύασαν.

Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία, σύμφωνα με την Αστυνομία, θυμίζει άλλες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η σύνδεση με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, καθώς, μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Οι πρώτοι πυροτεχνουργοί που έλεγξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος βρέθηκε μέσα σε κατσαρόλα σε μπαγκαζιέρα δικύκλου, διαπίστωσαν πως ήταν απλός στην κατασκευή του. Έτσι τράβηξαν την αντίσταση που έπαιζε ρόλο πυροκροτητή, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί η βόμβα και έτσι να υπάρχει άθικτος ο μηχανισμός στα χέρια των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα έγινε στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20′ στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα. «Δεν είναι φάρσα», είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Εάν τελικά η βόμβα είχε εκραγεί, θα είχαν κινδυνεύσει άνθρωποι, και θα είχαν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στο σπίτι του κ. Ντογιάκου -ο οποίος βρισκόταν μέσα με τη σύζυγο και τα παιδιά του-, τόσο και στα γύρω σπίτια και διαμερίσματα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το