Ελλάδα

Βόμβα Λεουτσάκου: Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον 30 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία

leoutsakos

Στη μαραθώνια, χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, έπειτα από την τοποθέτηση 50 και πλέον βουλευτών, και αφού ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος να μάθει αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβαση, πρότεινε ενδεικτικά να διεξαχθεί εσωτερική ψηφοφορία, (γι’αυτό και δεν ακολούθησε ακριβής καταμέτρηση επί των παρόντων).

Το αποτέλεσμά αυτής… αδιευκρίνιστο, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Λεουτσάκο, που καταψήφισε, να δηλώνει σήμερα πως μέτρησε τουλάχιστον 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο με εκείνον.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Λεουτσάκος είπε πως εκείνος χθες καταψήφισε και υποστήριξε πως μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο.

Οι αρχικές πληροφορίες, που έβγαιναν με το σταγονόμετρο, μετά το τέλος της συνεδρίασης χθες το βράδυ ήθελαν τον αριθμό των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία που έγινε στην ΚΟ να φθάνει τους τρεις με πέντε. Ωστόσο, σήμερα το πρωί πληροφορίες ανέβαζαν κατά πολύ τον αριθμό των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν, ψήφισαν δηλαδή «λευκό» ή κατά» στην ψηφοφορία στην ΚΟ. Οι εκδοχές της κάθε πλευράς για το πόσοι είναι τελικά αυτοί που διαφοροποιήθηκαν, διαφέρουν και φθάνουν από τους 10 μέχρι τους 30, κατά ορισμένους (από τη μειοψηφία) ακόμη και τους 35, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι -αν η συμφωνία ερχόταν στη Βουλή- θα ψήφιζαν κατ’αυτό τον τρόπο.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το