Οικονομία

«Βόμβα» Φλαμπουράρη: Στο 23% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

flabourakis

“Πηγαίνουμε να πετύχουμε μία συμφωνία την Δευτέρα και πιστεύουμε ότι και η ΕΕ θέλει το ίδιο” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμουράρης μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Φλαμουράρης είπε ότι σήμερα το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ. Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Έχουμε πρόταση για το δημοσιονομικό κενό, για την διευθέτηση του χρέους και για χαλάρωση του προγράμματος ώστε να κινηθεί η οικονομία, ανέφερε.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι είναι εκτός συζήτησης η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Το ΦΠΑ στην εστίαση επίσης θα μείνει στο 13%, ενώ θα αυξηθεί στο 23% ο συντελεστής στα ξενοδοχεία. Είπε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν είναι αυτές που είναι σε εξέλιξη αλλά δεν θα είναι ξεπούλημα.

Οι προτάσεις μας υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2016 και πιστεύω ότι και οι εταίροι θα τις κάνουν δεκτές ανέφερε. Είναι δυνατή ακόμη και η συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ είπε ο κ. Φλαμπουράρης, εφόσον οι ευρωπαίοι θελήσουν να αναλάβουν το ελληνικό χρέος προς το Ταμείο το οποίο είναι και με υψηλό επιτόκιο. Είπε πάντως ότι χωρίς διευθέτηση του χρέους και χωρίς δημοσιονομική χαλάρωση δεν υπάρχει συμφωνία. Εμφανίστηκε πάντως απαισιόδοξος για το αν θα δεχθούν οι εταίροι ρύθμιση του χρέους. Είπε ακόμη ότι υπάρχουν σκέψεις για έκτακτη εισφορά ή για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 26% στο 29%, καθώς και αύξηση στην φορολογία εισοδήματος. Στο 0,7% θα είναι η ειφορά αλληλεγγύης για 30.000 ατομικό εισόδημα.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για το 2015 και διαφορά 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2016.

Όσον αφορά τον εσωκομματικό διάλογο είπε ότι είναι θετικό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ωστόσο εκτίμησε ότι “η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή θα θα έχει την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε ότι “όλοι θα βάλλουν μπροστά το συμφέρον της χώρας και των ανθρώπων που υποφέρουν”. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα φέρουμε συμφωνία που να έχει κούρεμα του ΕΚΑΣ”. Ο κ. Φλαμπουράτης είπε ότι δεν θα υπάρξει κάπιταλ κοντρόλ και στράφηκε εναντίον βουλευτών της ΝΔ όπως ο κ. Άδωνης ΓΕωργιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη που “τρομοκρατούν τον κόσμο”.

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το