Τοπικά

Βόλου Κοινωνία: Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς να υψώσουν τοίχος στον ρατσισμό

“Η δημοτική αρχή αντί να πάρει πρωτοβουλίες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα, παρακολουθεί από μακριά και είναι απασχολημένη με τα λαμπάκια” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση “Βόλου Κοινωνία” με αφορμή τις αντιδράσεις γονέων για την φοίτηση των μαθητών προσφύγων σε σχολεία της Μαγνησίας. Η κίνηση “Βόλου Κοινωνία” χαρακτηρίζει τις απειλές σε καθηγητές ύβρις για τη Μαγνησία και την ιστορία της και καλεί τους φορείς του Βόλου να υψώσουν τοίχος στο ρατσισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κίνησης “Βόλου Κοινωνία”:

“Αντίδραση προκάλεσε σε κάποιους γονείς η ένταξη μαθητών – παιδιών προσφύγων στο πρωινό διδακτικό ωράριο και η συνύπαρξή τους με τους άλλους μαθητές. Το χειρότερο είναι ότι καθηγητές απειλούνται σύμφωνα με καταγγελίες του Δ/ντή της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Αυτό αποτελεί ύβρη για την Μαγνησία του Δελμούζου και του Ρήγα, τη Μαγνησία των αγώνων για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε λίγες μέρες το ¨ψωμί – παιδεία – ελευθερία¨ θα ηχεί παράταιρα τη στιγμή που στην περιοχή μας αμφισβητείται το δικαίωμα στη μόρφωση, η αλληλεγγύη στα θύματα πολέμου και το δικαίωμα στην ειρήνη και στην ανθρώπινη ζωή. Η Ελληνική φιλοξενία, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα το φιλότιμο του Έλληνα που βρίσκονται όταν αμφισβητούνται ανθρώπινα δικαιώματα;
Οι ακροδεξιές δυνάμεις σηκώνουν κεφάλι σ΄όλη την Ευρώπη μαζί και στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας.
Οι αιτίες δεν είναι παρά η οικονομική κρίση και η λήθη. Ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας, ούτε φυσικά και στο Βόλο των αγώνων.

Την ίδια στιγμή η Δημοτική αρχή αντί να πάρει πρωτοβουλίες και να καταστεί πρωτοπόρα στον αγώνα για ομαλή ένταξη αυτών των παιδιών στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα, παρακολουθεί από μακριά. Είναι απασχολημένη με τα λαμπάκια των Χριστουγέννων και τα ονόματα καλλιτεχνών και ¨καλλιτεχνών¨που θα πρέπει να εντυπωσιάσουν τους Βολιώτες. Άρτος και θεάματα για την πλέμπα.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών ΄ΒΟΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑ¨ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών και στηρίζει τις προσπάθειες της Δ/νσης Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα να συμμετέχουν στην Ελληνική παιδεία.
Οι γονείς που αντιδρούν πρέπει να σκεφτούν και να θυμηθούν……
Τώρα είναι ανάγκη, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ΕΛΜΕ, Διδασκαλικός Σύλλογος, Περιφέρεια, Δήμος, Πανεπιστήμιο επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, όλοι οι Βολιώτες να υψώσουν τοίχος στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Το ¨ψωμί – παιδεία – ελευθερία¨ αναφέρεται στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων του κόσμου, πολύ περισσότερο των νέων και μάλιστα προσφύγων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το