Τοπικά

Βόλος: Βγήκε στη θάλασσα με κανό και του επιβλήθηκε πρόστιμο

Δύο πρόστιμα βεβαίωσε χθες Σάββατο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και το Γ΄Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης για τον παράνομο απόπλου ενός κανό στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού στον Βόλο και ενός ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους στις Νηές Σούρπης.
Στα δύο σκάφη επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, για αναίτια κίνηση που δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ απαγόρευσης μετακίνησης για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Χθες οι λιμενικοί έκαναν συνολικά 23 ελέγχους οχημάτων με μέσο όρο ηλικίας οδηγών τα 50 έτη και 133 ελέγχους πεζών με μ.ο. ηλικίας τα 46 έτη με συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.
Σε 18 ελέγχους, που έγιναν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος», η πλειοψηφία των επιβατών ήταν μόνιμοι κάτοικοι νησιών ή οδηγοί – υπάλληλοι εταιριών ειδών πρώτης ανάγκης προς ανεφοδιασμό των νησιών, ενώ όλοι οι επιβάτες διέθεταν φορολογική δήλωση, βεβαίωση μόνιμης διαμονής σε νησί και βεβαίωση τύπου Α.
Επίσης διενεργήθηκαν έλεγχοι σε πέντε αλιευτικά καταφύγια για το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο
Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων στις 2.50 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ότι φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, με πλήρωμα 13 Αιγύπτιους και φορτίο πατάτες, που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, υπέστη μηχανική βλάβη ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκιάθου. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις θα επιβληθούν από το εκεί Λιμεναρχείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το