Τοπικά

Βόλος: Τρεις μαθητές έριξαν βεγγαλικό σε σχολική αίθουσα

Κατηγορούνται ότι έριξαν βεγγαλικό στην αίθουσα του σχολείου τους, σε ώρα μαθήματος, με αποτέλεσμα οι μαθητές και η καθηγήτρια να δακρύσουν, το μάθημα να διακοπεί και να αδειάσει η αίθουσα, καθώς όλοι αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία.
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε Λύκειο του Βόλου προ ημερών και χθες οι δύο εκ των τριών δραστών μαθητών πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελέως Ανηλίκων Βόλου με τους γονείς τους και τον διευθυντή του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έκανε συστάσεις στους μαθητές, να μην επαναλάβουν αυτό που έκαναν εις βάρος των συμμαθητών και της καθηγήτριας, ενώ ζήτησε από τον διευθυντή του Λυκείου, να είναι αυστηρός με τέτοιες ενέργειες. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη προ ημερών και πριν τη λήξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς. Ο ένας εκ των τριών μαθητών δραστών φέρεται να καθυστέρησε να εισέλθει στο μάθημα και η καθηγήτρια τον απέβαλε. Ωστόσο φέρεται να συνεννοήθηκε με τους άλλους δύο συμμαθητές του και έριξαν κάτω από την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας ένα βεγγαλικό-πυροτέχνημα του τύπου «γουρούνας», προκαλώντας κρότο, καπνό και δυσοσμία με δύσπνοια και δάκρυα στους μαθητές και στην καθηγήτρια εντός της αίθουσας. Σύμφωνα ωστόσο με γνώστη των πυροτεχνημάτων, τα βεγγαλικά «γουρούνες», που είναι δυναμιτάκια με γόμωση και χωρίς φυτίλι, δεν προκαλούν δάκρυα και καπνό, καθώς εκρήγνυνται με πολύ δυνατό κρότο και αν «σκάσουν» στο χέρι, ο χρήστης κινδυνεύει να το χάσει… Ίσως επρόκειτο για αμπούλες δακρύων, προσθέτει.

Γεγονός είναι ότι οι τρεις μαθητές αφού έριξαν το βεγγαλικό, εξαφανίστηκαν, οι μαθητές αποχώρησαν από την αίθουσα με δάκρυα και δύσπνοια, όπως και η καθηγήτριά τους, που κατάγγειλε το επεισόδιο στον διευθυντή του σχολείου. Ο τελευταίος ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν τιμώρησε τους τρεις δράστες, με αποτέλεσμα η καθηγήτρια να απευθυνθεί στην εισαγγελέα ανηλίκων, προκειμένου να τους κάνει συστάσεις. Έτσι χθες οι δύο εκ των τριών μαθητών, με τους γονείς τους και τον διευθυντή του Λυκείου, διάβηκαν το κατώφλι του γραφείου της εισαγγελέως και τους έγιναν συστάσεις, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πηγή, ένας εκ των γονέων φέρεται να έχει διαμηνύσει στον διευθυντή, πως αν απέβαλε τον γιό του, θα του έκανε αγωγή…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το