Τοπικά

Βόλος: Συνεργός απατεώνα που εξαπάτησε έξι βολιώτες 60χρονος με τον γιο του

Απατεώνας  κατά το χρονικό διάστημα από (07-10-2019) έως (07-04-2020), χρησιμοποιώντας διάφορα ψηφιακά τεχνάσματα μέσω λογισμικών υπολογιστικών προγραμμάτων και υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων διά μέσου εταιρείας που διατηρεί ο ίδιος σε χώρα του εξωτερικού, έπεισε πέντε άτομα να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και να καταθέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των (74.170) ευρώ, το οποίο σταδιακά ο δράστης ιδιοποιήθηκε προς όφελός του. Σήμερα, μετά από  περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα δράστες, οι οποίοι τον συνέδραμαν στην τέλεση των αξιόποινων πράξεων, σε βάρος , αρχικά,  πέντε ατόμων. Συνεργός ήταν ‘ενας 60χρονος και ο γιός του . Όλα τα θύματα ηταν από τον Βόλο όπου  ” εγκέφαλος” 37 χρονος απατεώνας έλκει την καταγωγή του.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο αρχικά εξακριβωθείς δράστης, χωρίς τη συνδρομή των δύο ταυτοποιηθέντων συνεργών του, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ενεργώντας με όμοιο τρόπο, και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων, έπεισε ένα ακόμη άτομο να του παραδώσει τμηματικά σε μετρητά, το χρηματικό ποσό των (178.000) ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η  δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ο 60χρονος κατηγορείται  ότι είναι συνεργός στην εξαπάτηση 6 ατόμων τους οποίους ο 37χρονος “εγκέφαλος”  να επενδύσουν σε αγορές συναλλάγματος μέσω αλγόριθμων. Ο 37 χρονος φέρεται να τους έπεισε πως είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης επενδύσεων στη Βρετανία, και ότι έχει την ευχέρεια να τους ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς σε βρετανικές και αυστραλιανές τράπεζες, πείθοντάς τους να καταθέσουν σε αυτούς χρήματα για επενδύσεις, το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 μέχρι 7 Απριλίου 2020. Μαζί του κατηγορούνται και δύο συνεργοί του, συγγενικά πρόσωπα μεταξύ τους, οι οποίοι φέρεται να παραχωρούσαν καφετέρια, όπου ο 37χρονος συναντούσε και συζητούσε για τις επενδύσεις με τα θύματα.

Σχεδόν στο σύνολό τους τα φερόμενα ως θύματά του είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και μισθωτοί…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαγιορκίνης: Απαραίτητα με μάσκα για ψώνια και σε εκδηλώσεις οι ηλικιωμένοι

Για τα φαινόμενα μαζικής νόσησης από κορωνοϊό, γρίπες, ιώσεις, στρεπτόκοκκο και άλλα σύνδρομα τις τελευταίες…

27 Δεκεμβρίου 2023

Αναβιώνει το έθιμο “Βαρέλι τροχονόμου” στον Βόλο

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και ο αναπληρωτής διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου προσκαλούν…

27 Δεκεμβρίου 2023

14χρονος σκότωσε την 23χρονη αδελφή του για τα δώρα – Στη συνέχεια τον πυροβόλησε ο 15χρονος αδελφός του

Μια αδιανόητη τραγωδία με θύμα μια 23χρονη η οποία έπεσε νεκρή από τα πυρά του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Σοβαρό τροχαίο στην Κίσσαμο – Μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων

Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετατράπηκαν δύο οχήματα που συγκρούστηκαν μετωπικά τα ξημερώματα της Τετάρτης στην…

27 Δεκεμβρίου 2023

Το Ισραήλ πολλαπλασιάζει τα πλήγματα στη Γάζα – «Τρομοκράτες σας βλέπουμε, ερχόμαστε» λέει ο Νετανιάχου

Ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασιάζει σήμερα τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Αργίες 2024: Δείτε αναλυτικά ποιες είναι

Την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξει το έτος και θα βρισκόμαστε πλέον στο 2024. Φέτος, 25η…

27 Δεκεμβρίου 2023