Τοπικά

Βόλος: Στο αυτόφωρο για παραμέληση τριών μωρών άνεργη μητέρα – Ζουν χωρίς νερό και ρεύμα

Μια τραγική οικογενειακή ιστορία, με μια άνεργη μητέρα που κατηγορήθηκε ότι παραμελεί τα παιδιά της, διαδραματίζεται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Τρια πανέξυπνα και υγιέστατα παιδάκια, φιλοξενούνται από χθες το μεσημέρι στην παιδιατρική, με την μητέρα τους να φέρεται υπεύθυνη για την παραμέλησή τους. Δυο διδυμάκια τριών ετών και ένα ακόμη μεγαλύτερο παιδάκι, ζουν σε ένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ υπάρχουν βράδια που μένουν μόνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους, γιατί η μητέρα κάνει νυχτερινά μεροκάματα.

Φτώχεια, ανέχεια, εξαθλίωση και έλλειψη υποστήριξης αφού η 36χρονη μητέρα από τη Νέα Ιωνία φέρεται να μην έχει κανένα οικογενειακό περιβάλλον.

Ο πατέρας είναι φυλακή και χθες στο Νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν σκηνές πραγματικής τραγωδίας. Το μεσημέρι, η 36 χρονη μητέρα με τα παιδιά, συνοδεία αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο. Προηγήθηκε καταγγελία γειτόνων για παραμέληση των μικρών παιδιών. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να προσαχθεί η μητέρα και τα παιδιά να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για φιλοξενία. Τα παιδιά δεν ήθελαν να την αποχωριστούν και έκλαιγαν, όταν η μητέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα δίπλα στα παιδιά της. Περιποιημένα, υγιέστατα, χαρούμενα και πανέξυπνα, είναι οι λέξεις του νοσηλευτικού προσωπικού για τα τρια παιδάκια, με τη μητέρα να κλαίει ασταμάτητα και να μην τα αποχωρίζεται. Τα παιδιά την ζητούν κάθε λεπτό που απομακρύνεται από δίπλα τους για να μιλήσει με γιατρούς ή αστυνομικούς και η ίδια θέλει να επιστρέψει μαζί τους στο σπίτι.

Η εισαγγελική εντολή για να οδηγηθούν τα παιδιά στο νοσοκομείο δόθηκε χθες στις 3 το μεσημέρι.

Η καταγγελία αφορούσε παιδική παραμέληση που θεωρείται το συχνότερο φαινόμενο παιδικής κακομεταχείρισης γιατί έχει σοβαρές συνέπειες στις ικανότητες του παιδιού και αλλά και στον συναισθηματικό του κόσμο. Η παιδική παραμέληση ορίζεται ως η ανεπάρκεια στην παροχή φροντίδας που αντιστοιχεί στο κάθε ηλικιακό στάδιο του παιδιού. Η μη κάλυψη των βασικών αναγκών όπως διατροφή, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, η απουσία κατάλληλης επίβλεψης και οι συνθήκες στέρησης είναι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες στην σωματική και ψυχολογική του κατάσταση.

Σήμερα, όλες τις νόμιμες διαδικασίες θα αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου. Δηλαδή, η προϊσταμένη της υπηρεσίας κ.Τζαννέτου, θα εξετάσει το περιβάλλον της μητέρας και θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες έρευνας της υπόθεσης, με στόχο την προστασία των παιδιών.

Σήμερα ενδέχεται η μητέρα να παραπεμφθεί και για ψυχιατρική εξέταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το