Τοπικά

Βόλος: Στη φυλακή ο 50χρονος Τούρκος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών

«Δρομολόγιο» για τη φυλακή θα κάνει ο 50χρονος Τούρκος υπήκοος, οδηγός νταλίκας, που κατηγορείται για παράνομη διακίνηση πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή με σκοπό την κερδοσκοπία σε βαθμό κακουργήματος. Χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας κρίθηκε προφυλακιστέος, αφού δεν κατάφερε να πείσει πως δεν γνώριζε ότι στο φορτίο κρυβόταν έξι παράτυποι μετανάστες, δύο από τους οποίους ανήλικοι.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του εμφανίστηκε να αγνοεί πώς οι έξι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν ανάμεσα στο φορτίο, που αποτελούνταν από κενά φιαλίδια αεροζόλ, παρά το γεγονός πως οι σφραγίδες του φορτίου, όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν παραβιαστεί. Οι έξι παράτυποι μετανάστες σύμφωνα με τον οδηγό φέρεται να ανέβηκαν στη νταλίκα σε  πάρκιν πρατηρίου καυσίμων στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που ο 50χρονος Τούρκος κοιμόταν, ενώ για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να σπάσουν τις σφραγίδες. Ο κατηγορούμενος είχε μόνιμη κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, όμως, εάν αφήνονταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, θα έπρεπε να εμφανίζεται στο ελληνικό προξενείο και σε περίπτωση που δεν συμμορφωνόταν, αρμόδια θα ήταν η τουρκική αστυνομία που θα έπρεπε να τον συλλάβει και να τον εκδώσει στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, οπότε κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τη δίκη του, στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Στο μεταξύ χθες οι τέσσερις από τους έξι παράτυπους μετανάστες, δύο από τη Συρία και δύο από το Μπαγκλαντές, 18, 20, 24 και 33 ετών κάθισαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα. Κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο αδίκημα, με το δικαστήριο να τους επιβάλει φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ στον καθένα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το